Magazin > VIP
8342 ogledov

Znano Slovenko s petimi otroki mečejo na cesto

Alja Kapun Cvetko Voyo/Printscreen
“Nimamo kam,” je obupano povedala.

Igralka Alja Kapun Cvetko je kot najstnica Maja Bogataj leta 2002 zaigrala v nanizanki Pod eno streho. Od takrat je končala študij na AGRFT, se poročila z Gregorjem Cvetkom in rodila pet otrok. Sedaj se je z družino znašla v stiski.

20 dni po rojstvu hčerke je izvedela, da se morajo na željo nove lastnice iz stanovanja izseliti, čeprav so s staro lastnico podpisali pogodbo do leta 2027. Družina nima sredstev za zagovornika, pro bono odvetnik pa jih je zavrnil z razlago, da mu ta primer jemlje preveč časa in energije. 

“Smo sedemčlanska družina, plačujemo račune, drživa se zakonov. In tako družino s petimi otroki lahko vržeš na cesto, z dojenčkom, ki še mesec dni ni star. Nismo si mislili, da nas lahko kaj takšnega doleti. Sem smo se preselili leta 2022 in pogodbo smo imeli do leta 2027. Prva lastnica je stanovanje prodala, kljub temu da smo bili zmenjeni, da gre za dolgoročni najem. Prišel je novi lastnik, ki je zahteval, da se izselimo,” je na robu solz opisala za oddajo Svet na Kanalu A.

Če najemodajalec pogodbo odpove iz nekrivdnih razlogov, je dolžan najemnikom poiskati drugo primerno stanovanje, saj se najemnikom življenjske razmere ne smejo spremeniti na slabše.

Nova lastnica jim je ponudila dve možnosti. "Gre za nepremičnino, ki je del konjeniškega kompleksa konjeniškega centra Brdo nad Ihanom. Najstarejša hči ima alergijo in vedno dobi reakcije na seno ali pa na živalsko dlako," je pojasnila Alja. Drugo stanovanje jim je lastnica našla v Moravčah, torej v drugi občini. "V tem primeru bi morala prešolati otroke, mož ima službo v Ljubljani. Kljub temu pa je bilo v mailu rečeno, ne glede na to, ali bom sprejela opcijo dve ali ne, me bo lastnica tožila, ker sem zavrnila opcijo ena,” je dodala obupana mama petih otrok.

"Plavava. To je Titanik. Pred nama je skala, ne znava pa ustaviti ladje. Nimamo kam," je zaključila.

Družina srčno upa, da se bo našel kdo, ki jim bo ponudil primerno stanovanje. 

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Majazmaja 12:19 09.oktober 2024.

    Gospa je znana zgolj po blatenju stanodajalke po medijih. Tvegano je, da še preden priskrbiš lastni, pa čeprav mali dom, naštepaš 3 otroke v 1. zvezi in potem še 2 v drugi, nato pa od najemodajalcev pričakuješ (zahtevaš), da s ...prikaži več stanovanjem ravnajo po tvojih željah. Najemodajalka s svojim stanovanjem lahko razpolaga, kot želi, lahko ga tudi proda, kar je tudi naredila. Gospa je popolnoma neodgovorna, da v dramo, ki jo je zakuhala s svojo neodgovornostjo, vmešava (najstniške!!!) otroke.

  • koki 11:57 09.oktober 2024.

    Kaj zdaj jamrate, a fukat je bilo pa fleten.

  • koki 11:55 09.oktober 2024.

    To so ničvredni starši. Da vas ni sram, potem se greste pa še takole izpostavljat in otroke v sramoto spravljat.