Magazin > VIP
3871 ogledov

Znano, koliko let zapora grozi Matjažu Tribušonu

Mojca Fatur in Matjaž Tribušon Marko Ocepek
Več kot tri leta po razkritju igralke Mie Skrbinac je obtožnica zoper njenega nekdanjega profesorja in igralca Matjaža Tribušona postala pravnomočna.

Okrožno sodišče je za delo.si potrdilo, da je sodna preiskava v kazenski zadevi zoper igralca in nekdanjega profesorja AGRFT Matjaža Tribušona končana. Obtožnica, ki zadeva domnevno nezakonita ravnanja zoper nekdanjo študentko, ki ga je javno obtožila spolne zlorabe, je poleti postala pravnomočna.

Več kot tri leta po razkritju igralke Mie Skrbinac, ki je februarja 2021 za oddaji Tednik in Dnevnik za TV Slovenija spregovorila o nadlegovanju profesorja na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), je v tej zadevi razpisan predobravnavni narok. Tribušon naj bi se 18. novembra izrekel o očitkih tožilstva.

Na zahtevo tožilstva je ljubljansko okrožno sodišče konec leta 2021 uvedlo preiskavo proti Tribušonu. Kot je za delo.si pojasnila tiskovna predstavnica Mateja Jazbec, "se obtoženemu očita kaznivo dejanje kršitev spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. Obtožnica je postala pravnomočna 22. julija". Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen od enega do osem let zapora, še piše omenjen medij. 

Mia Skrbinac | Avtor: RTVS RTVS

Igralka Mia Skrbinac je februarja 2021 za Tednik razkrila svojo grenko izkušnjo z enim izmed profesorjev na AGRFT, takrat njegovega imena še ni razkrila. Povedala je, da jo je profesor in znani igralec od leta 2014 do 2016 verbalno in fizično nadlegoval.

Razkrila je tudi, da gre za profesorja, ki se je študentom priključil kasneje. Zlorabe so se dogajale, ko je bila v tretjem in četrtem letniku študija.

Kot je leta 2021 poročala TV Slovenija, pa naj ne bi šlo za edini primer spolnega nadlegovanja na akademiji. Glede na anonimne prijave, ki jih prejemajo Inštitut 8. marec, skupina Rezistenca in študent prodekan, so obtožbe takrat bremenile še najmanj tri druge profesorje. 

Komentarjev 3
  • ferdopis59 12:52 15.oktober 2024.

    Koliko let se že to vleče??? Ali strici iz ozadaja delajo dobro ali je naše sodtvo oz. sodniki nesposobni proti advokatom? A ne nastane iz anvokata po določenih letih parakse in s sodniškim izpitom sodnik? Je je tem ljudem, ki ...prikaži veči so naredili sodni izpit tudi njihova vest o rasodbi? A imajo mirne noči, ko "podkupljivo" sodijo in nedolžne ljudi pošljejo v zapor? Kje je tem ljudem osebni jaz???

  • atamama 12:51 15.oktober 2024.

    Zapor grozi ampak verjetno iz tega ne bo nič. Tista gospodična je morala narediti izpit. In morala je tudi igrati vloge, pa naj ji je bilo prav ali ne. In take in drugačne. In kot se je izkazalo je ona ...prikaži več med tistimi, ki so ''v ženskem regimentu''. In kot se spoznam na ta del populacije-par prijateljic- je eden izmed motečih faktorjev ravno moški pristop. Mi, ko smo v družbi, tretiramo obe prijateljici popolnoma drugače, da ni ''frkerja''.... In na koncu v pomoč obtoženemu, kako bo ta oseba igrala?

Sorodne novice