Magazin > VIP
2794 ogledov

Znani Slovenec zaradi kirurške šlamparije leta v bolečinah, odškodnina smešna

Žan Tominšek, Gostilna išče šefa POP-TV-2
Kar trikrat so ga že operirali, a bolečine ostajajo. Potreboval bo še četrto operacijo.

1. junija 2022 je po letu in pol čakanja prišel na vrsto za operacijo ciste okoli meniskusa. Operacija, ki naj bi prinesla težko pričakovano olajšanje, pa se je sprevrgla v nočno moro in bolečine, ki jim ni videti konca. 

Žana Tominška je Slovenija spoznala v priljubljenem kuharskem šovu Gostilna išče šefa, kulinarično kariero je nadaljeval v bistroju Bineta Volčiča, nato je bil šef kuhinje v restavraciji Altroke, kasneje je več let deloval v restavraciji Most. Nato pa se je zanj začela nočna mora, ki vpliva tudi na opravljanje kuharskega poklica, ki ga sicer obožuje. 

Zaradi ciste okoli meniskusa so ga 1. junija 2022 v UKC Maribor operirali, a po operaciji olajšanja za Žana ni bilo, pač pa se je začela prava kalvarija. Po prvi operaciji so se namreč pojavile hude bolečine, špikanje in po nekaj dnevih celo gnojni izcedek. Žanova osebna zdravnica je presodila, da gre za pooperacijsko vnetje in mu predpisala zdravila. Sedmi dan po operaciji pa je Žanu ob neznosnih bolečinah iz pregiba za kolenom ven pokukala čisto prava igla. 

Žan Tominšek | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Takoj se je vrnil v UKC Maribor, kjer so ga še isti dan posadili na operacijsko mizo in mu iglo odstranili. Ker ortopedov takrat ni bilo v službi, so ga operirali dežurni kirurgi. "14 dni po drugi operaciji sem imel pregled pri kirurgu, ki me je prvič operiral. Delal se je, kot da ni nič in da je bila igla, ki je ostala v mojem kolenu, del operacije. Napotil me je na fizioterapije v zdravilišče, a ni nič pomagalo, neznosne bolečine so se nadaljevali," pove Žan.

Žan Tominšek | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Še en udarec

Šest mesecev po prvi operaciji in še vedno prisotnih bolečinah pa je kirurg ob pregledu starih rentgenskih slik ugotovil, da je v Žanovem kolenu še vedno ostal delček kovine. Sledila je tretja operacija, kjer so odstranili 8 milimetrov velik tujek. Po tem operativnem posegu in pregledu je bilo njegovo zdravljenje zaključeno, čeprav so se bolečine nadaljevale. Zanimivo je tudi to, da mu CT posnetkov še do danes niso izročili. 

Žanu še danes zateka koleno, bori se z vsakodnevnimi bolečinami, prenehati je moral s športnimi dejavnostmi, zdravniki pa so mu celo svetovali, da zamenja poklic, saj je kot kuhar cele dneve na nogah, kar za njegovo stanje ni priporočljivo. 

Zaradi zgoraj opisanega se je odločil za tožbo, v kateri je UKC Maribor in oddelek ortopedije obtoževal malomarnosti, zdravniške napake in poslabšanje zdravstvenega stanja zaradi tujka, ki je v njegovem kolenu ostal po operaciji. "Koleno mi zateka, boli me, športati ne morem. Operirali naj bi mi samo cisto, pa so mi odstranili dve tretjini meniskusa. Menda naj bi ob operaciji ugotovili, da je uničen in ga je bilo treba odstraniti, čeprav me ni o tem nihče obvestil," pravi Žan.

Zavarovalnica Sava mu je po tožbi sicer izplačala odškodnino, in sicer manj kot 6000 evrov. Zanimivo pa je, da je sprava dobil dopis, kjer so mu dodelili okoli 24 tisoč evrov, a so čez štiri dni poslali novega, da je prišlo do napake pri izračunih odškodnine in da mu bodo izplačali manj kot 6 tisočakov. 

Pred Žanom pa je še četrta operacija. Odšel je namreč po drugo mnenje, veliko upanja sicer ni in sčasoma bo potreboval zamenjavo kolena, a obljubljajo mu, da bodo popravili, kar se popraviti da. Pri rosnih 28 letih tako živi z vsakodnevno bolečino, tako fizično kot psihično, saj zaradi zapletov morda ne bo mogel več  opravljati poklica, ki ga obožuje. 

Komentarjev 2
  • bi_ba 10:25 18.oktober 2024.

    Kakšne fantastične zdravnike imamo! Fuj, potem pa še stavkajo!

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:32 18.oktober 2024.

    Zakaj pa vzamete tako mizerno odškodnino ?!....S tem se odrekate možnosti za tožbo in resno odškodnino..

Sorodne novice