Magazin > VIP
29851 ogledov

Po škandalu se je oglasila Challetova izbranka

challe salle Facebook
S tem je pokazala, da ga podpira.

Spor med reperjem Challetom Salletom in Zlatkom se je začel, ko je Challe Salle gostoval pri Youtuberju Perotu Martiću in povedal nekaj pikrih besed na račun Zlatka. Označil ga je kot zahrbtnega in dvoličnega človeka. “V zadnjem letu imajo njegove pesmi od tri do pet tisoč ogledov. Nobeden več ga ne posluša, ni relevanten. Realno gledano, na tej slovenski sceni ni niti enega glasbenika, ki bi mi bil enakovreden po številu ogledov in po uspehih, ki sem jih dosegel,” se je pohvalil Challe.

Zlatko mu je vrnil s svojo pesmijo Klepc laže, ki ima že več kot pol milijona ogledov. Pesem vsebuje resne obtožbe, med drugim mu Zlatko očita pretepanje partnerke in spolno nadlegovanje mladoletnih deklet. Kmalu za tem se je na Instagramu odzval Challe Salle, ki je v svojem govoru povedal, da močno obsoja napad proti njemu in njegovi družini. “Močno obsojam vse žalitve in obtožbe proti meni, ki seveda niso resnične. Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in nikoli proti meni ni bila podana prijava. Sem pa v preteklosti proti dekletom, ki širijo o meni neresnice, že podal prijavo in teče o tem kazenski postopek, kjer sem sam oškodovan,” je povedal v posnetku.

Pod posnetkom je situacijo prvič komentirala Challetova srčna izbranka Yvonne Srdoč, ki si je profil na Instagramu spremenila iz javnega v zasebni, in objavila moder srček. Tako je pokazala, da mu v teh težkih časih stoji ob strani. Zlatko je nato objavil še nekaj posnetkov, kjer spet omeni obtožbe o nadlegovanju mladoletnic. “Nikoli nobenemu ne bi želel, da se znajde v taki situaciji, kot sem se zdaj jaz. Vse skupaj negativno vpliva name in na moje bližnje,” je na to odgovoril Challe Salle, medtem ko se je peljal na koncert v Radence. 

Oglasila se je tudi domnevna žrtev, dekle, ki je pelo v njegovem bandu. Na njeno zgodbo se je že odzval Inštitut 8. marec, ki je zapisal: “V javnost po letih molka prihajajo pričevanja o spolnem nadlegovanju s strani enega izmed znanih slovenskih raperjev. Na socialnih omrežjih smo lahko prebrali pričevanje dekleta, ki se je leta kasneje odločilo spregovoriti o tem, kaj je doživljala še kot mladoletna. V teh trenutkih je ključno, kako se na to kot družba odzovemo. Absolutno nasprotujemo vsakršni obliki spolnega nasilja in nadlegovanja. V Inštitutu 8. marec vsem žrtvam spolnega nadlegovanja sporočamo, da niso same. Da niso same krive za nadlegovanje, nasilje, ki so ga pretrpele. Da lahko poiščejo pomoč.”

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
  • ferdopis59 20:52 02.julij 2024.

    Vsak, ki vstopi v javno življenje in je pod očesom javnih občil in teh zalezovalcev se mora zavedati, da mu bodo "metali polena pod noge". Žal je to davek oseb, ki bi bile rade popularne in javno uplivne. Krvavi je pot "umetnika"!

  • slavauk22 15:24 02.julij 2024.

    balkance je treba izgnat iz slovenije.,....ne spadajo tukaj!

  • Majazmaja 13:15 02.julij 2024.

    Zlatko ima dobra besedila in zapolnjuje praznino na sceni te zvrsti glasbe. Zameril se mi je med pandemijo - takrat je izpadel kot navaden provokator in prepirljivec, kot neka branjevka, ki kljub pomanjkljivemu znanju in izobrazbi. Čale Sale: kdo sploh ...prikaži več je? Vem, da propagira zdravo življenje in šport, ampak možganov pa nima, kar se kaže tudi v njegovih besedilih, ko so tam za 6- ali 7-letnike. Za intervjuje ni, ker se ga lahko izjemno hitro obrne. In potem je to, kar je zdaj.