Magazin > VIP
43300 ogledov

Znana voditeljica prvih pet let v razmerju "scala kri"

Alenka Kesar, Kamenko Kesar Ana Kovač
Marketinški strokovnjak, pisec in bloger Kamenko Kesar je izdal svojo drugo knjigo, v kateri so na tapeti zgodbe, ki jih piše s svojo življenjsko sopotnico, znano voditeljico Alenko Kesar. Njun odnos prelit na papir privablja številno občinstvo, zelo iskreno pa je o njunem odnosu spregovoril tudi za Žurnal24.

"Žena ima vedno prav" je naslov vaše druge knjige. Je to zato, ker žena ima vedno prav ali je za vas tako bolj "varno"?

V resnici je bilo tako, da je žena prebrala zgodbe in je rekla, da bo tej knjigi naslov Žena ima vedno prav. Ker žena ima vedno prav, nisem imel druge izbire.

Knjiga je drugi del vaših izbranih kolumn, kako ste se lotiti selekcije?

V zadnjih petih letih sem napisal več kot petsto zgodb. Razdelil sem jih na te, v katerih nastopava midva z ženo Alenko in na vse ostale, ki sem jih potisnil na stran. Skupnih je bilo okoli 270 in od teh sem izbral okoli 70 najboljših, v katerih sem videl potencial in za katere sem res videl, da so dobre in da pašejo skupaj. Vse te zgodbe sem nato še enkrat prepisal. Pri nekaterih sem popravljal le malenkosti, druge pa sem napisal povsem na novo, z novim začetkom in koncem. Zgodbe so torej predelane, kakšna je tudi dodana, urejene pa so po kronološkem vrstnem redu. 

Midva nisva izjemi, samo to je razlika, da nama je v drugo uspelo, kar nama je v prvo le delno. Ne vem, kaj bi bilo nekaj posebnega, iskreno ne vem. Ne moram pokazati s prstom in reči, to je to. Je en kup malenkosti, ki skupaj ustvarijo najin odnos. Midva sva tako normalna, da glava boli. 

Vajin zakon je z vajinimi zapisi in bloganjem postal tudi že prav uspešna blagovna znamka.

Joj, niti pomislil nisem na to. Niti za trenutek. Sem v letih in v času, ko delam stvari, ki jih rad počnem. Ker ugotavljam, da znam pisati in mi to povedo tudi drugi in ker me berejo ter kupujejo knjige, enostavno pišem. To, da pišem o sebi, je samo zato, ker sem v preteklosti že pisal o kom drugem, pa sem nazaj dobil, češ da ne poznam celotne zgodbe. Vsem tem možnim kritikam sem se izognil tako, da pišem samo o sebi. To, da je Alenka z mano (ha ha) … njena smola. Nima pa težav s tem, da pišem o nama. Vem, da je blagovna znamka lahko nek stranski učinek, a meni je cilj, da napišem zgodbo ali knjigo, ki jo bom čez nekaj let vzel v roke in bo še vedno enako dobra kot takrat, ko sem jo napisal. To je moj cilj, vse ostalo je temu podrejeno.

Ali s temi zapisi nasmejite tudi sami sebe?

Včasih, da. Včasih me preseneti, da mi je taka "glupost" padla na pamet in da to lahko celo dobro zapišem.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav


Kako se je vajina ljubezenska zgodba sploh začela, glede na to, da je vajina zveza rdeča nit nove knjige?

Alenka je prišla na moje podjetje, ker sta jo dva naša naročnika želela istočasno najeti za vodenje dogodkov. Prišla je na sestanek in takrat sva se prvič srečala. Potem se pol leta nisva videla, nato pa sva se ponovno srečala na enem izmed dogodkov in to je bilo to. V resnici je bil kriv posel in moja konkurenca, ki je nekaj naredila narobe ter izgubila naročnika. Ta je nato klical mene, da bi želel delati z mano in da želi delati tudi z Alenko. Tako da … hvala konkurenci. 

Da je nama danes tako kot nama je, sva štiri, pet let scala kri. Ni to tako enostavno. Tukaj so otroci, ločitev, živela nisva skupaj … Bil je dolg proces in mislim, da je bilo to ključno. To danes je le rezultat vsega tega. Res sva vse obrnila na glavo.

V čem je skrivnost vajinega srečnega zakona, razen očitnega, kot je medsebojna podpora in humor? Sta le lep zgled, glede na to, da se danes loči vsak tretji oziroma celo vsak drugi par.

Saj je tudi najin prvi zakon propadel. Midva nisva izjemi, samo to je razlika, da nama je v drugo uspelo, kar nama je v prvo le delno. Ne vem, kaj bi bilo nekaj posebnega, iskreno ne vem. Ne moram pokazati s prstom in reči, to je to. Je en kup malenkosti, ki skupaj ustvarijo najin odnos. Midva sva tako normalna, da glava boli. Morda ima Alenka to svojo čustveno plat bolj izraženo, jaz pa sem kdaj malo bolj "buksel" in znam kakšno reči, da se malo narežimo. Imava te sprostilne trenutke, a težko bi izpostavil eno stvar. Je pa tako … Da je nama danes tako kot nama je, sva štiri, pet let scala kri. Ni to tako enostavno. Tukaj so otroci, ločitev, živela nisva skupaj … Bil je dolg proces in mislim, da je bilo to ključno. To danes je le rezultat vsega tega. Res sva vse obrnila na glavo.

Kaj pa je tista stvar, zaradi katere se najbolj pogosto spreta?

V prvih letih so bili to zagotovo otroci, ker sva bila oba zelo zaščitniška do svojih.  In sva bila ves čas na trnih, da ja ne bi kdo kakorkoli prizadel otrok drugega. Trudila sva se, da so vsi dobili popolnoma enako, čeprav to vedno ni možno. Otroci so bili takrat glavni, sedaj pa so že te normalne malenkosti. Jaz njej, kako parkira, ona meni, kako vozim po robu ceste. Sedaj so otroci že toliko odrasli, da je vse skupaj postavljeno in smo iz tega hudega ven.

Kaj pa oboževalci in oboževalke? Glede na to, kako lepe besede javno namenjata drug drugemu, si predstavljam, da si marsikateri moški nato želi tako ženo kot je Alenka in ženske takšnega moža kot ste vi?

Oba sva zelo spretna v pisani besedi in tudi o govorni. Res je, da tako tudi misliva drug o drugem, včasih pa pridejo notri kakšni pridevniki in malo začiniva zadevo. Večinoma pa sem jaz na boljšem, ko gre za oboževalke, čeprav ne vem, ali je tudi v praksi tako. Zato, ker ženske veliko raje povedo, komentirajo … Moški Alenkinih zapisov ne komentirajo. Glede na to, da je žensko občinstvo večinsko, bi rekel, da sem jaz potegnil daljšo. 

Sta kdaj kakšno nespodobno povabilo dobili na ta račun?

Ne. V celem življenju nisem dobil niti enega takega povabila. Verjetno se mi vidi, da bi izpadel butelj in neroden. Ne vem, kaj bi naredil. Sicer pa jaz imam, kar rabim, imam, kar si želim. Dokler dela tako kot rečem … (ha ha). 
alenka kesar Magazin Pri naši voditeljici: Bivši mož prihaja k sedanjemu Alenka Mirt Magazin Naši voditeljici umrli mama in najboljša prijateljica
Komentarjev 6
  • bebo2 23:54 07.junij 2019.

    Kri sta scala 5 let? In to se jima zdi normalno? Ta zveza nima nobene prihodnosti. Ali pa sta obadva zmešana.

  • matermila 07:19 02.junij 2019.

    Ana že v naslovu ščije,ko jaz omenim rit,pa me zbrišejo,ker je kao neprimerna beseda.

  • voranc 07:18 22.maj 2019.

    K.K.hahaha...za bruuu...t!Daj idi v B.Dubico,itak praviš ,da si bosanc,prva knjiga blesava,druga še bolj...