Magazin
50 ogledov

Spomladanska juha

juha Blanka Kefer
Če vam je danes zapasalo nekaj lahkega, za kosilo prpravite okusno spomladansko juho, ki jo lahko popestrite tudi s parmezanom.

Sestavine:

  • 800 ml zelenjavne juhe (čiste)
  • 3 šparglji (zeleni)
  • 3 šparglji (beli oz. beluši)
  • 20 kosov sladkornega graha
  • 4 mlade čebulice
  • 4 korenčki (mladi)
  • 1 šalotka
  • 1/4 glave kolerabe
  • 6 glavic šampinjonov (majhnih)
  • 1 skodelica kreše
  • sol in poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 g parmezana

Priprava:

  • Za juho s spomladansko zelenjavo bele šparglje olupimo (od glave navzdol), olesenele dele ostranimo, pri zelenih pa odstranimo samo konce.
  • Korenje, šalotko in kolerabo olupimo. Šparglje po dolžini narežemo na 3-4 cm velike kose. Kolerabo narežemo na tanke rezine, opran sladkorni grah pa narežemo po dolžini.
  • Šalotko narežemo na majhne kockice, šampinjone na 4 dele in mlado čebulo na obročke.
  • V posodi segrejemo olivno olje in v njem zarumenimo zelenjavo (vse razen mlade čebule), ne sme pa porjaveti. Zalijemo z juho in kuhamo nadaljnjih 7 minut.
  • Dodamo mlado čebulo in kuhamo še 2 minuti. Začinimo s soljo in poprom.
  • Juho s spomladansko zelenjavo vlijemo v krožnike in posujemo z naribanim parmezanom in okrasimo s svežo krešo ali s kalčki.

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.