Ribji kolački so prava izbira za popoldanski prigrizek. Postrezite jih s pekočo omako.
Sestavine:
- polenovka (soljena)
- moka
- jajce
- maslo
- pecilni prašek
- mleko
- čili
- mlada čebula
- česen
- sol
- timijan
- olje za cvrtje
Za pekočo omako:
- čili (rdeči, sveži)
- olivno olje
- limetin sok
- sol
- kis (kanček)
- čebula
- česen
- gorčica (kanček po želji)
Priprava:
- Za ribje kolačke z domačo pekočo omako namočimo ribo za nekaj ur (oz. glede na ribo tudi nekaj dni prej) v vodo, da se zmehča. Nato ribo razdelimo na koščke in jo narežemo na majhne koščke ali jo nasekljamo v kuhinjskem rezalniku.
- Ribice skupaj z moko, maslom, jajcem, mlekom in pecilnim praškom zmešamo v testo, ki ga začinimo z nasekljano mlado čebulo, česnom, čilijem, timijanom in soljo.
- Nato ribje kolačke zajemamo z žlico in ocvremo v vročem olju.