Ko si bodo vaši najmlajši naslednjič zaželeli hamburger, jim le ustrezite. Seveda jim ponudite bolj zdravo različico, ki jo doma pripravite sami.
Sestavine:
- 1 puranji zrezek
- sol
- poper
- moka
- olje
- 1 žemljica
- 1 list zelene solate
- 1 rezina paradižnika
- kečap
Masa za paniranje:
Priprava:
- Puranji zrezek potolčemo ter ga narežemo na majhne koščke (primerne za otroke). Solimo in popramo, malce začinimo ter posujemo z moko.
- Pripravimo maso za paniranje: zmešamo nastrgano bučko, jajce in 2 žlici moke. V masi povaljamo koščke mesa.
- V ponvi segrejemo olje, v njej pa na srednjem ognju popečemo koščke mesa, tako da se zlatorjavo zapečejo.
- Razpolovimo žemljico, ki jo obložimo z listom solate, rezino paradižnika, malce kečapa in koščki puranjega mesa.