Magazin
272 ogledov

Peresniki s piščancem in bučkami

peresniki Norbert Tutschek
Ko se vam mudi, skuhajte peresnike s piščanecem in bučkami. Dobe tek!

Potrebujete:

  • 1 kos piščančjih prsi
  • 2 bučki
  • 240 g peresnikov (ali polnozrnatih testenin)
  • kanček Cremefine (ali creme fraiche)
  • 100 ml kokošje juhe
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • muškatni orešček
  • sol, poper

Priprava:

Za pripravo peresnikov z ragujem iz piščanca in bučk prevremo v veliki posodi zadostno količino osoljene vode ter skuhamo peresnike (al dente). Testenine odcedimo.

Medtem narežemo piščančja prsa in bučko na majhne kocke. Pogrejemo rastlinsko olje in na hitro in močno popečemo bučko in piščančje meso.

Pogasimo s sladkim rdečim vinom, dobro prevremo in dolijemo kokošjo juho. Še enkrat zavremo, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter vmešamo Rama Cremefine. Gosto skuhamo.

Dodamo še skuhane testenine, premešamo in po potrebi dodamo še nekaj juhe ali kisle smetane. Začinimo in postrežemo z zeleno solato.

več receptov s peresniki preberite tukaj!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.