Jesen trka na vrata, z njo pa slastni recepti iz hokaido buč.
Sestavine za krhko testo:
- 25 dag moke
- 12 dag masla
- 5 dag sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlica kisle smetane
- Ščepec soli
Sestavine za nadev:
- 40 dag buče (olupljene)
- 15 dag sladkorja
- 3 jajca
- 125 ml sladke smetane
Priprava pite:
- Pito narežite na majhne kocke. Kocke dajte v posodo, polne vode in počakajte, da voda zavre. Ko zavre bučo kuhajte na zmernem ognju približno 15 minut oziroma, dokler se buča ne omehča. Ko je buča kuhana jo odcedite in s pomočjo paličnega mešalnika naredite iz nje pire.
- Moko dajte v drugo posodo, dodajte sol in sladkor. Maslo narežite na tanke lističe in ga dodajte moki ter zmes s prsti premešajte. Bodite hitri, da se maslo ne stopi preveč. V to zmes dodajte jajce, žlico kisle smetane in vse sestavine z rokami zgnetite v gladko zmes. Z gnetenjem ne pretiravajte, saj testo ne bo krhko. Ko se sestavine povežejo v mehko snov, lahko zaključite.
- Testo ovijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za 45 minut.
- Pečico prižgite na 180 stopinj, da bi se čim bolj segrela.
- Ko se testo shladi, ga razvlecite in dajte v poljuben pekač. V segreti pečici ga pecite 10 minut oziroma, dokler ne porumeni. Vzemite ga iz pečice in ga pustite, da se ohladi.
- Med tem, ko se testo hladi, naredite nadev. Jajca in sladkor mešajte, dokler se volumen ne poveča za dvakrat več in postane svetlo rumene barve. V pire iz buče zmešajte sladko smetano in nato zmes iz sladkorja in jajc.
- Zmes zlijte v ohlajeno testo in pito pecite 40 minut na 180 stopinj.