Magazin
23 ogledov

Na potovanjih so se slikali medvedki

Anglež Bob Bleczinski je Timesu poslal kar 80 fotografij svojega medveda s prepr Žurnal24 main
V filmu Amelie je po svetu potoval vrtni palček in Ameliejinemu očetu pošiljal razglednice, Britanci pa so iskali najboljšo fotografijo plišastih medvedkov na potovanjih.

Spletni portal britanskega dnevnika Times je pred kratkim končal eno od najbolj simpatičnih nagradnih akcij. Britance so povabili, naj jim pošljejo fotografijo svojega plišastega medvedka, ki pozira kjerkoli na svetu. Fotografija naj bi bila torej s potovanja, na katerega so Britanci vzeli tudi najljubšega medvedka. Navdih za neobičajni natečaj je Times dobil pri medvedu Sydu, ki že več let potuje po svetu (ime je dobil v Sydneyju na prvem potovanju), fotografije svojih dogodivščin pa objavlja na svoji spletni strani.

Potovali so po vsem svetu
Po elektronski pošti je Times dobil veliko "medvedjih posnetkov", prispelo pa je tudi nekaj takih, na katerih pozirajo lev, zajec, ovca, zebra, žaba, kuža, orangutan, pingvin in drugi plišasti junaki. A za najboljšo fotografijo so lahko tekmovali samo medvedki, ki so se pred fotografski objektiv postavili res po vsem svetu. Finalisti, ki jih je bilo petindvajset, so bili na Aljaski, Islandiji, Havajih, Cipru, Javi, Novi Zelandiji, Kitajskem, Šrilanki ... ter v Parizu, Pragi, Zambiji, Berlinu, Moskvi ...

Zmagal je debelušni Charmin
Zmagovalec Charmin, za katerega je glasovalo največ bralcev Timesove spletne strani, pa ni potoval prav daleč. Ker je velikanski in zelo lepo popolnjen, se niti ne bi stlačil na letalski sedež. Charmina so fotografirali kar doma, v Bristolu, kjer ima dobrodelno "službo", saj  "dela" v ustanovi The Rainbow Centre for Children, ki pomaga bolnim otrokom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.