Magazin
27 ogledov

Moja ljubezen je zmagala

Festival pravoslavnega filma v Moskvi velja za enega prestižnejših. Žurnal24 main
Polurni animirani film Moja ljubezen, ruskega oskarjevca Aleksandra Petrova, je bil izbran za najboljši film na 12. mednarodnem festivalu pravoslavnega filma v Moskvi.

Film Petrova je bil posnet po romanu Ljubezenska zgodba, pisatelja Ivana Šmeljeva. Petrov je sicer že lasnik prestižnega oskarja za film Starec in morje, ki je nekakšna animirana adaptacija Hemingwayjeve klasike. Umetnik je tako kot prejšno uspešnico tudi novi film posnel v neobičajni tehniki "podobe na steklu".

Po besedah predsednika festivala Jevgenija Nikiforova je tako film Petrova kot roman Šmeljeva posvečen ljubezni mladih, kar je pomembno v času, ko je vulgarna erotika postala predmet komercialnega izkoriščanja. "Pomembno je, da se pokaže, kakšno duhovno višino in čistost lahko dosežejo mladi ljudje, vzgojeni v krščanski sredini," je dejal Nikiforov. Dodal je tudi, da bi morali film videti tudi starši, ki jih skrbi prihodnost njihovih otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.