Za malo drugačne mafine uporabite kar indijančke. Sladko in penasto.
Sestavine:
- 5 zamorčkov/indijančkov
- 80 g masla (sobne temperature)
- 1 jajce
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja (8 g)
- 250 g gladke/univerzalne moke
- pecilni prašek
- 250 ml pinjenca
- pekač/posodice za mafine
Priprava:
- Za mafine iz indijančkov oziroma zamorčkov najprej z nožem odrežemo vaflje. Penasti čokoladni del indijančkov pretlačimo in zmešamo v kremo. Vaflje drobno narežemo.
- Maslo penasto umešamo, dodamo jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ter premešamo. Dodamo h kremi iz indijančkov.
- Zmešamo moko in pecilni prašek. K masi izmenično dodajamo moko, vaflje in pinjenec, dokler ne porabimo vseh sestavin.
- Maso vlijemo v pripravljeni pekač ali posodice za mafine in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Nasvet:
Mafine lahko okrasimo s čokoladnim prelivom ali čokoladnimi koščki.
več receptov za mafine poiščite tukaj!