Prebava. Trije nasveti za ravnovesje v trebuhu.
Od napornih praznikov utrujena prebavila lahko spravite v ravnovesje z nekaj preprostimi spremembami jedilnika.
Bakterije in vlaknine. Prebavi koristijo predvsem fermentirani izdelki, ki vsebujejo veliko dobrih bakterij (na primer kislo zelje, kefir), in živila z veliko vlakninami, kot so polnozrnate žitarice, zelenjava in (surovo) sadje.
Vsak dan solata
"Vsak dan pojejte vsaj eno skledo solate," svetuje nutricionistka Mojca Cepuš. Solata je zaradi nizke kalorične vrednosti in nasitnosti primerna tudi za dietno prehrano, zato si jo lahko privoščite v velikih količinah.
Meso z zelenjavo
"Ob škrobnatih ali mesnih jedeh jejte zelenjavne priloge," priporoča Cepuševa. Zrezek boste lažje prebavili, če je ob njem zelenjavna priloga. Testenine z ragujem nadomestite s testeninami z zelenjavno omako.
Pijte veliko vode
Voda ima pomembno vlogo tudi pri prebavi, saj z njo hrana lažje potuje po prebavilih. Voda je predvsem pomembna, kadar zaužijete veliko vlaknin.