Gre za pico brez testa ...
Potrebujete:
- srednje velik jajčevec
- štiri paradižnike
- paradižnikovo mezgo
- 100 gramov nastrganega sira gauda
- 100 gramov na rezine narezane mocarele
- 2 čajni žlici olivnega olja
- 1 jedilno žlico soli, origana, posušene bazilike in majarona
Priprava:
1. Jajčevec razrežite na enako debele kolobarje (približno 8 kosov). Pečico segrejte na 180 stopinj.
2. Kolobarje posolite in na papirnati brisački pustite stati 30 minut.
3. Odvečno sol s papirnato brisačo odstranite s kolobarjev, ki jih nato dobro naoljite (na obeh straneh).
4. Po kolobarjih posujte nekaj majarona in za 20 minut postavite v pečico.
5. Kolobarje vzemite iz pečice in jih premažite z mezgo, nato nanje položite koščke svežega paradižnika (dodate lahko tudi gobice, salame …) in sir ter dodajte baziliko in origano.
6. Pekač položite nazaj v pečico in počakajte, da se sir stopi.
Dober tek!