Magazin > Lepota & telo
3585 ogledov

Na to enostavno dieto prisegajo zvezdnice

Jennifer Lopez Profimedias
S to dieto svojo postavo med drugim vzdržujejo tudi Jennifer Lopez, Miranda Kerr in Hugh Jackman.

Omenjene zvezde se redno postijo, in sicer po intervalih. Obstaja več vrst intervalnih postov. Najbolj priljubljene so tri metode: 5:2, 16:8 in izmenični post.

Pri metodi 5:2 pet dni jemo normalno, dva dni (ne en dan za drugim), na primer ob ponedeljkih in četrtkih, pa se postimo. V tem času ženske ne smejo zaužiti več kot 500 kalorij, moški pa ne več kot 600. Seveda je pomembno tudi to, kaj med postom jemo. V tem času je treba uživati hrano, ki je bogata z beljakovinami, in zelenjavo. Ogljikovim hidratom, na primer kruhu, ki pospešujejo apetit, se je treba izogibati. Na prehrano je treba sicer paziti tudi takrat, kadar se ne postimo, da bi bila dieta uspešna. Izogibajte se hitri prehrani.

Pri metodi 16:8 gre za to, da 16 ur ne smemo jesti. Primer: Če ste nazadnje jedli ob 19. uri, lahko zajtrkujete šele naslednji dan ob 11. uri. Če začutite lakoto, pijte vodo ali nesladkane čaje.

Tisti, ki se držijo tretje metode, pa se en dan postijo, naslednji dan pa jedo normalno, in to ves teden.

Diete se je sprva težko držati, nato pa se telo nanjo navadi, zato čez čas med postom ne boste več občutili velike lakote.

Komentarjev 1
  • gregor51 12:58 18.junij 2018.

    irenca kr drži se dijete ..