Magazin > Lepota & telo
12599 ogledov

Hujšanje s kavo: Ste že slišali za tibetansko dieto?

Kava Profimedias
Dobra novica za ljubitelje kave.

Poraba kave se v Sloveniji iz leta v leto povečuje. Po navedbah organizacije Euromonitor International se je Slovenija leta 2014 po porabi kave na prebivalca uvrstila na peto mesto na svetu.

Tibetanska dieta bo porabo morda še povečala, saj temelji na črni kavi, ki ji dodamo žličko masla in žličko kokosovega olja. Idejo za to dieto je imel Dave Asprey. Med potovanjem po Himalaji je opazoval šerpe, ki so zjutraj pili kavo z maslom, s pomočjo katere so imeli ves dan dovolj energije. Ko je prispel domov, je napitek še dodelal in tudi sam močno shujšal.  Asprey je imel nekoč 136 kilogramov, sedaj pa se menda lahko pohvali z atletsko postavo. To pa še ni vse. Asprey trdi, da njegova kava pomaga tudi pri koncentraciji, odpravlja utrujenost in ščiti pred kroničnimi boleznimi.

Kako deluje dieta?

Pri tibetsnki dieti gre v bistvu za to, da ta kava nadomesti zajtrk. Ena skodelica naj bi bila dovolj, da telo pospeši porabo kalorij, vse zdrave maščobe, ki jih bomo čez dan vnesli v telo, pa bo vsrkalo in pretvorilo v energijo. Asprey pravi, da uživanje te kave za uspešno hujšanje ni dovolj. Paziti je treba na svoj jedilnik, saj kava služi zgolj kot sredstvo za jutranji zagon prebave.

Komentarjev 1
  • guycassode258 11:10 23.april 2019.

    Tablete za hujšanje - http://tonzes.com/slimslo.htm Hotela sem samo povedati, da je Bureno ekstra! Shujšala sem 14 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.