Magazin > Film & Glasba & TV
3532 ogledov

RTV: Zaposlenih vsako leto manj, stroški plač pa vse višji!

Novice: Janša prehitel Goloba, to želi storiti - RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija
Na paradoks je opozoril nekdanji dolgoletni voditelj …

Nekdanji legendarni televizijski voditelj Janez Čuček se javno sprašuje glede višine stroškov nekdanjega delodajalca, javne televizije in radia RTV Slovenija, ki so vsako leto višji, čeprav je zaposlenih vsako leto manj. "Številke potrjujejo, da se število zaposlenih zmanjšuje, stroški dela pa ne. Leta 2015 so za plačilo takrat skupaj (redno in honorarno) 2453 zaposlenih namenili 71.784.000 evrov, leta 2017 za 2346 zaposlenih 73.784.000, letos pa naj bi po finančnem načrtu za 2228 ljudi izplačali predvidoma 79.357.000 evrov," je med drugim zapisal Čuček. 

Tako pa je višje stroške plač za zurnal24.si pojasnila RTV Slovenija: "Razlogi za višje stroške plač na RTV Slovenija izhajajo iz sproščanja omejitev, ki jih je prinesel ZUJF, sklenjenih dogovorov med vlado in sindikati in iz drugih še prisotnih razlogov.
Na podlagi omenjenih dogovorov so se vsem javnim uslužbencem plače zvišale za en plačni razred v mesecu januarju 2019 in dodatno še za en plačni razred v mesecu novembru 2019. Prav tako so bila izvedena napredovanja javnih uslužbencev v skladu s predpisi in višja vplačila za dopolnilno pokojninsko zavarovanje. V letu 2019 je bilo v primerjavi s preteklim letom tudi višje izplačilo regresa za letni dopust zaradi zvišanja minimalne plače. Razširile so se pravice pri dodatku za delo v neenakomerno razporejenem delovnem času, s 1. 9. 2019 so se zvišali tudi dodatki za delo v manj ugodnem času (nočno delo, nedeljsko delo in delo na praznik), pravico do jubilejne nagrade so dobili vsi, ki so izpolnili 40 let delovne dobe. Vse našteto je rezultiralo v višjih stroških plač. Pristopili smo tudi k urejanju pogodbenih razmerij z zaposlenimi, da imajo ustrezne pogodbe za delo, ki ga opravljajo, ker bi v primeru drugačnega ravnanja lahko prišlo do rizika tožb. To nam narekuje zadnja pravna praksa."

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 10:20 10.december 2019.

    Oddaje ,ki jih vodijo samozvane voditeljice , Miša, Katarina ,Zvezdana ,Mojca .....še jih je nekaj ob polnočnih programih katere pa nihče ne gleda ........to je čisto zapravljanje denarja plačnikov RTV prispevka ,ki znaša okoli 100 milijonov letno . Zamislite si ...prikaži veči kaj vse bi lahko naredili s tem denarjem ? Šole ,bolnišnice,domove ,stanovanja ...............

  • jakec1575 09:54 10.december 2019.

    2400 rtv ljudi. ????? 4x prevec za program ki ga delajo. o previsokih placah pa sploh ne bi. za odgovornost ki jo nosijo odlocno prevec.

  • Avatar Leon
    Leon 07:59 10.december 2019.

    Dokaz da ima kasta svoj RTV ,ki ga plačujemo uporabniki električnega priključka . Tega še v Venezueli n

Sorodne novice