Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Od ideje do filma

Od ideje do filma Mestna knjižnica Ljubljana
V tretjem nadstropju Mestne knjižnice Otona Župančiča Ljubljana bo od 18. ure na ogled razstava Kolje Saksida Od ideje do filma.

Na razstavi bodo predstavljeni materiali in procesi, ki nastajajo oziroma potekajo ob izdelavi animiranega filma ter kratki animirani filmi, nastali na delavnicah.

Delavnice ustvarjanja animiranega filma so namenjene otrokom in mladini, ki pod mentorstvom Kolje Saksida izdelujejo kratke animirane filme: od idejne zasnove, preko izdelave lutk in scenografije, do končnega izdelka – filma.

Udeleženci se tako spoznajo z osnovnimi zakonitostmi filmske govorice in s tehnikami animiranja neživih predmetov ter z uporabo različnih likovnih zvrsti oblikujejo lastno animirano filmsko zgodbo.

Razstava bo na ogled do 28. novembra 2011 v tretjem nadstropju Mestne knjižnice Otona Župančiča Ljubljana. Vstop je brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.