Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

Ena slika, ena razstava, ena umetnost

Kons Q Arhiv organizatorja
Do petka, 23. decembra, bo v Kinu Šiška na ogled razstava Kons Q. Odprtja se lahko udeleižite nocoj ob 19. uri.

S prozorno kocko (8m3) in raznobarvno vrvjo (3,5 km), so leta 2002 v Muzeju rudarstva Slovenije nastale prve soparografije (risbe na soparo) in vrvografije (skulpture iz vrvi).

Druga serija vrvografij v dolžini 14 kilometrov – balkanski tekači in perzijske preproge, je bila izvedena leta 2004 na festivalih Borderline in Exit v Franciji. Poleti 2005 je projekt dobil ime Aqzart in v mariborski galeriji Rotovž v kocko uvedel otroške sekcije ter linearno predstavil 300 fotografij (7x5cm) dotedanjega razvoja projekta. Video dokumenti, nove soparografije in prehrambene sekcije muvrvosake in barvilla so bile decembra na festivalu Continental breakfast v Talinu dopolnjene v Uxi Pixi Pancakes Aquart, ki je bil leta 2006 predstavljen tudi v Stari elektrarni v Ljubljani. Na dno transportne embalaže za pleksi steklo je bilo fiksiranih 491 plastificiranih fotografij in nastajala je tabelna slika (248cm x 220cm).

Z naslednjo fazo projekta Kaj dela kocka ko počiva? je bila slika za tri leta deponirana v temi kletnega skladišča na Metelkovi. Leta 2009 so ugotovili, da je zaradi vlage prišlo do precejšnjega poškodovanja dela, ki pa je hkrati dobilo izjemno globinsko barvitost. Slika je bila julija 2009 s projektom Kmalu po premiku preseljena v Koroško galerijo likovnih umetnosti Slovenj Gradec, kjer se je nato sušila in bila letos restavrirana. V nosilni okvir je bila vpeta ena od stranic pleksi kocke in delo je dobilo svojo končno podobo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.