Magazin
46 ogledov

Cimetove rezine s kuhanim vinom

Cimetove rezine s kuhanim vinom Blanka Kefer
Jutrišnjo božično večerjo si popestrite z malce drugačnim posladkom.

Sestavine:

  • kokosova moka (za posip)

Krhko testo:

  • 250 g moke
  • 125 g masla (narezanega na koščke)
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 50 ml kuhanega vina (belega)
  • 1 jajce
  • 1 ščepec soli

Obloga:

  • 250 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 stroka vanilje (sredica)
  • 1 žlička cimeta (mletega)

Priprava:

Za cimetove rezine s kuhanim vinom najprej pripravimo testo. Vse sestavine na hitro zgnetemo, testo ovijemo v folijo ter pustimo počivati v hladilniku eno do dve uri.

Testo razvaljamo v velikosti pekača. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo testo. Testo nekajkrat prebodemo z vilico ter pečemo približno deset minut pri temperaturi 175°.

Prerežemo strok vanilje in izpraskamo sredico. Jajca penasto zmešamo z vaniljevo sredico in sladkorjem. Kislo smetano zmešamo s cimetom ter jo umešamo v jajčno maso.

S to kremo nato premažemo opečeno testo ter pečemo nadaljnjih 30 minut na 175°C.

Ohlajene cimetove rezine s kuhanim vinom posipamo s kokosom in narežemo na trikotnike.

Nasvet

Cimetove rezine se odlično podajo h kuhanemu vinu in punču.

ŠE VEČ RECEPTOV NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.