Magazin
40 ogledov

Najlepše ceste na svetu

Dvanajst apostolov zre na Great Ocean Road v jugovzhodni Avstraliji.
1/11
Žurnal24 main
Tisti, ki radi vozijo, pravijo, da je vožnja privilegij in ena od stvari, zaradi katerih je vredno živeti. A največji privilegij je vožnja po lepih cestah, dodajajo.

Spletna stran Askmen je izbrala deset izjemnih cest, po katerih se je treba nujno zapeljati. Ceste v ZDA so tokrat izpustili, izbor pa je zelo raznolik. Od avtocest, ki nimajo hitrostnih omejitev, in arhitekturnih in gradbenih presežkov do tistih, ki vijugajo skozi pokrajine neponovljive in neopisljive lepote.

 

Preberite še:

Častno omembo si je na koncu zaslužil še 2757 metrov visoki italijanski prelaz Stelvio (Passo dello Stelvio), preko katerega gre najvišja tlakovana cesta v vzhodnih Aplah. A cesta na Stelvio ni za tiste s šibkim srcem – 48 kožoježečih ovinkov bo v 22. filmu o tajnem agentu Jamesu Bondu sicer prevozil Daniel Craig, sicer pa jo včasih opisujejo kot "cesto za najbolj nore in obsedene", zato je med deseterico ni. V fotogaleriji zapeljite po desetih cestah, ki so jih izbrali iz velike množice tistih, ki jih uvrščajo med najlepše na svetu. Nemške avtoceste sicer morda niso ravno najlepše, a zagotovo so cestni "posladek".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.