Slovenija /slovenija/intervjuji
9039 ogledov

"V Ljubljanici kokain ni glavni problem"

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PasjaProcesija 08:43 20.oktober 2024.

    Hidroelektrarne niso trajnostne? Voda priteka in bo pritekala. Zakaj ribje steze niso omenjene? Za rečne organizme skrbijo tudi ribiči in naravovarstveniki, zato je vpliv jezov majhen. Pa tudi v naravi ena vrsta pomaga pri širjenju druge. Na kopnem poznamo recimo ...prikaži več veverice ali medvedi širijo semena rastlin, pri vodah so pa to ptiči. Če bomo porabili manj vode, to ne pomeni manj onesnaževal, pač pa drugačno koncentracijo. Za profesorja ima gospod nekje precej pristranski pogled in površno znanje.

    • atamama 11:24 20.oktober 2024.

      V znanosti se v analizah in potem zaključkih reče temu, da ni vseh parametrov-možnosti abstrahiranje dejstev na račun cilja, ki ga želimo podati. Profesor ima znanje samo važno je, kako se prikaže in kaj je cilj raziskave.

    • PasjaProcesija 11:47 20.oktober 2024.

      Dvomim, da je zadaj kakšna agenda. Verjetno zgolj pristranskost do področja, ki ga pokriva. To pa pelje do selektivnosti pri tolmačenju in uporabi znanja. Ni se primerno spravljati na premišljeno rabo vodotokov. Strokovnjaki bi morali biti kritični tudi do svojega ...prikaži več področja in včasih pretehtati svoje nazore. Tematika pa je zanimiva. Meritve vodnih koncentracij drog, zdravil, hormonov itd. opisujejo družbo. Prve meritve kokaina v vodi so pokazale, da je poraba cca. 10x večja od policijskih ocen.

  • Friderik1950 09:14 20.oktober 2024.

    Glede na to, da sem imel prvo počitniško ribiško karto leta 1962, se s profesorjem še kako strinjam. Takrat smo dravske ribe z veseljem pojedli, sedaj že dolgo več ne. Mene skrbi bolj izginjanje vode večjih potokov in rečic, na ...prikaži veča katerih so bili včasih mlini in možnost za ribogojnice, kar je samo še spomin. Smejim pa se burki poznavalcev, ki so nas v Dubaju predstavili kot kralje bistrih voda, nasledje leto pa je odneslo tri doline, primorci so bili žejni, korošci pa so vodo prekuhavali.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.