Slovenija /slovenija/intervjuji
42874 ogledov

"Ugašala bodo zdrava podjetja in tudi najboljši delavci bodo izgubili delo"

Komentarjev 74
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mihatirs 07:51 17.junij 2023.

    Za začetek obstoječe delavce plačajte tako kot se spodobi, ne pa da so vsi na meji z minimalno plačo. Elektro Ljubljana se čudi zakaj delavci nočejo delat oziroma zakaj se jih ne dobi. Zato ker dobijo osnovno plačo mizerno (1200 ...prikaži več bruto). Žalostno, da si lahko plačo dvigejo samo z dodatki in nadurami,ki so trdno prigarane!

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 08:03 17.junij 2023.

      Lepo si zapisal, tudi naš fant je doštudiral mag.elek.robotika in imel v Ljubljani 1.800 € bruto, pa je odšel v Švico kjer ima 9.300 CHf bruto in nišje davke.

    • karantanc56 08:04 17.junij 2023.

      Je pri najboljšem sosedu isto.

    • alen04 11:04 17.junij 2023.

      miha točno to, pšlača naj bo vsaj solidna, in bo manj primerov kakor ajda in podobno. Zakaj ne bi iz zavoda potegnili vsaj 10% od 15,5% brezposelnih??? Ne izumljat tople vode je izjavil.....v članku.

  • tlacan 08:43 17.junij 2023.

    Brezposelnost se je zmanjšala, ker je še zadnjim (ki so dobili odpoved med covidom) potekel rok nadomestila na zavodu za zaposlovanje in so se odjavili. Delavcev ne primanjkuje samo "prostovoljni" sužnji nočejo več bit. V vseh državah kjer gledajo politiko ...prikaži več uvažanja delovne sile" naj pogledajo tudi višino minimalne in povprečne plače. Na minimalni plači so nekvalificirani delavci - drugi zaslužijo krepko več. Pri nas pa so inženirji na minimalcu.

    • Avatar NickMason
      NickMason 16:03 17.junij 2023.

      Rezultat 30 letne slovenske politike je to,hlapci znajo samo prodat pa krast

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:57 17.junij 2023.

    Islandija je naredila red v državi, zakaj ga v Sloveniji ne naredimo? Ker imamo pokvarjene in zlobne prebivalce, pošteni in sposobni so odšli v tujino, tako kot jaz in naši otroci.

    • alen04 11:08 17.junij 2023.

      ajda tudi sam sem odšel leta nazaj, priključila se mi je družina in ne zaradi "zlobe", temveč zaradi veliko bioljšega življenja, odprtosti, pogojev dela in spoštovanja. Sploh nam ni žal, žal mi je le vsakega posameznika, ki okleva, lažje je, ...prikaži več ko si sam oz. brez otrok, toda tudi obratno gre.

    • vzev 12:16 17.junij 2023.

      Sam bi že zdavnaj odšel iz Sloveniji, toda boljša polovica se ni mogla odločiti za ta korak. Sam ne vidim dobre prihodnosti za Slovenijo. Preplavili so jo tujci, in še vedno bolj jo bojo. Na žalost bomo zaradi neumne politike ...prikaži več levice, Slovenci izgubili lastno državo.

    • rd2dmk2 14:43 17.junij 2023.

      vzev, eh, zaradi levice bomo izgubili lastno državo, ker bo na prostoru tukaj okoli živelo nekaj "tujcev" kaj če bi malo pobrskal, pa preveril poreklo svoje rodbine, mogoče ste pa pred 200 leti priši od nekod sem. in mene bolj ...prikaži večj skrbi to da so neki desni, klerikalni hlapci podarl zemljo, kje mi "domačini" bivamo tujcem. ti je jasno koliko države ima v lasti RKC ? da ne omenjam drugih. da neomenjam žulje naših prednikov ki so gradili, pa je šlo za drobiž provizije pri prodaji tujcem. misli na to.

    • vzev 15:59 17.junij 2023.

      Nekaj tujcev? Pojdi malo po slovenskih mestih, pa boš videl kaj pomeni "nekaj" tujcev. V nekaterih je že skoraj več tujcev kot Slovencev.

    • alen04 18:11 17.junij 2023.

      Rd2 ni jih samo nekaj in še več jih bo. Konec koncev sem sam tujec tukaj,toda jaz imam spoštovanje, kulturo, poznam jezik, brez težav se prilagajamo, medtem, ko že za Balkan je to zelo težko, da o ostalih državah sploh ne pišem.

    • rd2dmk2 18:40 17.junij 2023.

      alen04, glej vsak lahko naredi kaj , ali pa nič. torej lahko gremo razpravljat o tem ali naj se iz avta slišijo čuki , kreslin ali pa balaševič ali pa daniela. lahko razpravljamo ali se sme v nedeljo vonjat goveha ...prikaži večha juha ali pa čevapčiči, pa še golaš ne omenjam. ampak glej mene bolj motijo velemestni janezi, ki pridejo iz mesta v majhno zakotno vas na rob te države, pa mislijo da je vse njihovo in da BO vse PO NJIHOVO. imam pa že raje enga zen-zena, ki meditira s palčkami in rižem.

    • rd2dmk2 18:42 17.junij 2023.

      vzev, ko ste imeli generala v parlamentu si noben ni upal nič mrdnit, ko ste imeli komande v tujem jeziki še skoraj 10 let po osamosvojitvi tud noben ni upal nič mrdnit in pisnit. pa dej še dons bodite tiho.

    • vzev 23:34 17.junij 2023.

      Zakaj bi moral biti tiho? Vidim kam pelje to priseljevanje tujcev in je to na žalost slaba stvar za Slovenijo, nasploh pa za prave Slovence.

    • Avatar Leon
      Leon 07:15 18.junij 2023.

      Hahaha. Očitno se na komentarje oglašajo sami ŠVICARJI ,ki jih gre odlično in skrbijo za tujce v Sloveniji.😁😁😁

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 08:09 18.junij 2023.

      Leon, nič ni narobe z tujci ki so izobraženi, kulturni in delovni...naši otroci živijo v različnih državah na 3 kont. Tam so si našli tudi žene in tako so tudi meni razširili obzorje duha. Imam 4 bogove, 4 jezike, 4 ...prikaži več rase, 4 kulture ki so vnesle radost, smeh in veselje, kadar se srečamo z vnuki. Z možem sva delala in živela v 3 različnih državah in vesela sem, da bom v Sloveniji preživljala mirne dni starosti z dobro pokojnino iz tujine.

    • rd2dmk2 09:19 18.junij 2023.

      vzev, še enkrat ti napišem... mnogo let po osamosvojitvi slovenije sem se udeleževal orožnih vaj in kar nekaj let so mi na teh orožnih vajaj v novi državi slovenije ulazovali po" jugoslovansko".. kje ste bili ti in vsi ostali ki ...prikaži več vas danes po 30 letih samostojnosti tako skrbijo tujci? ste takrat kaj komentirali. NE NISTE. rep med noge ste skrili in se potuhnili. kolk let na vlakih SŽ pride sprevodnik in te povpraša po vozovnici v tujem jeziku ? naj se javi tisti,ki mu je kdaj rekel :ne razumem.

    • rd2dmk2 09:26 18.junij 2023.

      in še tole za vse, mnogi tujci imaja tukaj že vnuke in govorijo tako lepo in brez naglasa slovensko da niti približno ne moreš pomislit da nimajo korenin od Iztoka in Svaruna. mogoče jim ni jasno kaj je porajkel in ...prikaži večin širhakel s katetrimi se tako hvalijo kleni domačini. ampak mal pomislite na vse tiste "prave slovence", ki so raztepeni po svetu,neznajo druge od slovenščine kot, dajte mi še , dajte mi še, zemljo , gozdove, tovarne, katere so tako kot RKC prodali pred stoletji in spizdili v svet.

    • vzev 09:29 18.junij 2023.

      @rd2dmk2, nisem hodil na orožarne vaje, tako da ne vem kdo je govoril tuj jezik. Toda če bi govoril po srbsko/hrvaško, bosansko..., se bi delal neumnega, kot se naredim tudi sedaj, čeprav razumem. Javnega prometa pa nikoli nisem uporabljal, tako ...prikaži več da nebi vedel, kakšen jezik govorijo tam. Drugače pa sam nisem tako star, tako da sem bil prva leta osamosvojitve še otrok.

    • rd2dmk2 09:40 18.junij 2023.

      no vzev, delaš se neumnega, tukaj pa korajžno modruješ. kateri je uradni jezik v javnih ustanovah ? si kdaj podal pisno pritožbo na podjetje, ko te je njihov delavec ogovoril v ne slovenščini. si upaš delat v podjetju, kjer ljudje ...prikaži več ne znajo slovensko. zakaj? kako veš ali razumejo navodila o varnem delu, te razumejo, ko jim kaj govoriš o varnosti ? jest še vedno menim da je nesreča v melanim nastala zarad tega. ampak najlaže je bit tiho tam, ko je treba govorit.

    • vzev 11:58 18.junij 2023.

      V podjetju, kjer delam čisto vsi govorimo slovensko in smo vsi Slovenci. Če grem v drugo podjetje bom govoril z vodilnim delavcem, ki bo govoril slovensko. V Sloveniji ne spregovorim ene besede v drugem jeziku razen v angleščini. Da bi ...prikaži več se pa jaz trudil razlagati v srbščini in bosanščini mi pa na pamet ne pride.

    • vzev 12:02 18.junij 2023.

      In če že omenjaš nesrečo in da je težava jezik. Potem je pa to še večji dokaz, da ne smejo v Sloveniji delati tujci, ki ne znajo slovensko. In ja, upam si iti delati v podjetje, v katerem ne govorijo ...prikaži več slovensko. Toda če bomo tam govorili angleško, ne pa v južnih jezikih.

    • vzev 12:05 18.junij 2023.

      In ko že omenjaš tujce, ki so se naučili slovenski jezik. Kaj pa velika večina, ki po več 10. letih v Sloveniji ne zna slovenskega jezika? To, da se v Slovenijo množično selijo tujci, pač za Slovence ni dobro. Eno ...prikaži več je, da se preseli nekaj tujcev, ne pa da nas bodo preplavili.

    • alen04 18:30 18.junij 2023.

      rd2 sploh ne sprejemš drugačnega mnenja, to si evidentno povedal. Ne bom nadajeval, ker nima smisla. Imaš prav, vedno in povsod, to mislim za čase Juge do danes. Vsi okoli tebe, sos eveda samo zaradi tebe oh in sploh. Govoriš ...prikaži več najmanj esperanto, tako, da hvala Bogu, da si med nami. Naša mnenja, pogledi na enako zadevo so napačni, zgrešeni in vse kar sem sodi. Bravo rd2, vprašaj se zakaj imaš več -, kakor +, glede na to, da si oh in sploh.

    • rd2dmk2 21:12 18.junij 2023.

      ko berem vaše prispevke me je zelo strah. od nacizma se niste nič naučil, pardon, ste se naučil -same slabe stvari. ja šolani tujci so dobrodošli. HA. poznam šolane tujce z magisteriji in ki tako ropajo slovenijo da jo noben ...prikaži več ubogi nepismeni zamorc ne bo nikoli. ja za vas so tujci z doktorati dobrodošli, pa sevea fuzbalisti,s tremi razredi male šole. taki so dobrodošli. to da vi govorite slovensko ne pomeni da ste zavedni slovenci, zraven pa ne znate himne, niti ne veste vseh državnih praznikov.

    • vzev 18:20 22.junij 2023.

      Boljše en šolan tujec, ki krade, kot pa na deset tisoče. Zaradi enega ne bomo izgubili države. Drugače pa ne podpiram nacizma. Toda mešanje kultur, še nikoli v zgodovini ni pomenili nič dobrega. Vedno je en pristal na slabšem. Nimam ...prikaži več nič proti če pride kakšen tujec. Ne pa da jih hodi v takšnih količinah.

    • vzev 18:21 22.junij 2023.

      Lani se jih je v Slovenijo priselilo 17k? Veš koliko je to v desetih letih? In tujcev bo vedno več. Potem pa še imajo tujci še več otrok. Slovenci jih pa ravno zaradi tega ne želijo imeti. Kaj naj imam ...prikaži več otroka, ki bo čez par let ostal brez lastne države, kulture?

    • rd2dmk2 20:23 22.junij 2023.

      vzev, da te potolžaim in opogumim..... spomni se na ZDA.. kolk domačinov je tam še živih ? pa da nadaljujem ...avstralija.. a gremo naprej.. raje se ti vzev posla loti.

    • alen04 15:43 23.junij 2023.

      rds Zda: Slovenija???? Tebi je res hudo. Mislim...pa saj ni res pa je no...ja kam smo prišli r2???? A resno???

    • rd2dmk2 20:49 23.junij 2023.

      alen04.. le čevje sodi naj kopitar...pa še tole, če ne veš za kaj se gre , je bolj smiselno molčati, kot pa blebetati.. ti bom pa dal drugo primerjavo, kolk je v nemčiji klenih nemcev ? al pa v franciji ...prikaži več francozov in za veliki finale v angliji ( ne v veliki britaniji, da boš mal razmislil kje je škotska in severna irska ) angležev.. lahk za začetek začneš pri fuzbalistih.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:09 17.junij 2023.

    Za težko delo pošteno plačilo,pa ne bo nobenega problema,pa tajkune nagnat v tujino

    • Avatar Garancija
      Garancija 08:46 17.junij 2023.

      Največja žalost pa je,da pri nas južne delavce izkorišča njihov zemljak

    • alen04 11:10 17.junij 2023.

      res je, pošteno plačilo za dobro opravljeno delo. S tem ne mslim milijone, toda neka vrednost, da ljudje preživijo kolikor toliko solidno mesec, leta...mora biti. Izkoriščanje delavcev je pa nekaj najslabšega, najbolj podlega in ....visokih sankcij potrebno.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:29 17.junij 2023.

    Ko se bo pri nas izkoreninila fovšija,in nagajanje potem bomo šele v evropi,do takrat pa lahko le čakamo

    • alen04 11:06 17.junij 2023.

      pojasni smao kaj ima folšija s pomanjkanjem delovne sile??? Tu rojeni in ne samo visoko izobraženi zapuščajo domovino. Le zakaj? Zaradi folšije??? Morda zaradi boljših pogojev in plače? KO si 1x zunaj, komaj vidiš kako drugačen je svet.

    • Avatar NickMason
      NickMason 16:05 17.junij 2023.

      alen04,če ti krava crkne pa si vesel da so sosedu dve,takole nekako je v sloveniji

    • Avatar Garancija
      Garancija 07:53 18.junij 2023.

      Alen,dokler bo en birokrat diktiral plačo tistemu,ki tudi zanj dela,nikoli ne bo pravice

    • alen04 18:24 18.junij 2023.

      Grancija, sploh mi ni jasno kaj želiš povedati. KOnec, koncev je vseeno. Vsak naj se po svoje znajde, kljub folšiji ali ne?

    • Avatar NickMason
      NickMason 18:28 18.junij 2023.

      alen04,pravilno si napisal ,treba se borit zase,ker skupinsko se več nikjer ,zato se moraš sam,seveda pravniško.

    • alen04 18:34 18.junij 2023.

      Nick, kot družba smo pogrnili na celi črti. Egoizem povsod, kar seva, vsak zase...druženja ni več, prav pa ima garant, folšije, nevoščljivosti in vsega s tem povezanega je ogromno. Toda s člankom to nima nikakršne povezave. In ja, angažirati se ...prikaži več je potrebno, videti dlje od nosa in se ne bati poskusiti. Morda ti uspe, morda ne, toda vrniti se še vedno imaš kam.

  • vzev 12:09 17.junij 2023.

    Ne rabimo tuje delovne sile. Samo lenuhe je potrebno spraviti delati. Če pa lenuh za nedelo dobi isto, kot da bi delal, je pa jasno da ne išče službe. Pa javni sektor je treba krepko zmanjšati. Če bodo tam delali ...prikaži več z isto normo kot v gospodarstvu jih polovica ne bo imela kaj delati. Potem pa lahko razbremenimo plače, in bo delavec za svojo delo precej lepše plačan.

  • Vrtnica 07:55 17.junij 2023.

    Poskrbeti je treba da naši državljani ne bodo zapuščali domovino.Se pravi več delavcem majn požrešni državi. Naj se kolo obrne dve leti nazaj.v ...prikaži veče dve leti nazaj.v

    • Avatar Ajda Virant
      ajda0 07:59 17.junij 2023.

      Vse bi se dalo, le da v Sloveniji odpuščajo in davijo ljudi v gospodarstvu, birokracija pa raste in se širi od tod tudi 22% DDV, gremo v napačno smer, ker ni skromnosti.

    • alen04 11:05 17.junij 2023.

      sedajh je Svoboda in ptič bo zrihtal nižje davke na plače, čeprav se fin. minister s tem ne stinja. Pa tudi v preteklosti se je ogromno govorilo okoli razbremenitve plač in isti šmorna, enako bo sedaj.

  • Pohujšanje 13:07 17.junij 2023.

    Političnih strank, ki so vodili državo. Kdo je v tem obdobju bil najdalj na oblasti? Liberalna demokratska stranka, ki jo je vodil najbolj vizionarski predsednil Janez Drnovšek. Kam nas je danes pripeljal? V situacijo, ko nam primanjkuje 30 % prebivalcev. ...prikaži več Takrat, ko je bil na oblasti, je omogočil marsikateremu današnjemu menežerju, da si je z ukradenim denarjem prilastil podjetje, danes pa jokajo da nimajo delavcev. NOBENIH HITRIH POSTOPKOV ZA PRIDOBITEV DELOVNIH DOVOLJENJ ZA TUJE DELAVCE.

    • jurij2 19:31 17.junij 2023.

      Nic nam ne manjka.samo naj delajo tisti kateri so dobili papirje.za vsakega preverit kje stanuje papirji v sloveniji delavec na crno v tujini

  • jurij2 10:12 17.junij 2023.

    Dajte dajte zopet blamaza lobijev.v sloveniji ne potrebujemo poceni delovne sile da jo lahko posljemo na delo v tujino.podpirajmo domaco indistrijo in storiveno dejavnost z znanjem ne pa z kolicino.pripeljite tujce z veliko znanja ne pa navadne fizikalce.

  • Stampedo 11:58 17.junij 2023.

    Učinkovitost prinese učinek. Dokler bo država delila denar za neučinkovite projekte, bo potreba po delovni sili velika. Če pa bi (vsaj) malo očistili, bi imeli zopet precejšen presežek delovne sile. Je res treba, da težki tovornjaki vozijo prazni v eno smer?

  • Ikoz 13:03 17.junij 2023.

    Joj samo tujcev ne še prehitro bomo Slovenci tujci v svoji državi

  • rd2dmk2 08:30 17.junij 2023.

    mislim taki direktorjiin strokovnjaki. imamo preko 40.000 brezposelnih in 25.000 praznih delovnih mest.. in imamo tako trapaste programe na zavodu za zaposlovanje dačloveka kap. ste slišali za program PUM-O ? niste ? tam plačujejo mladini nepolnoletni da se učijo. ja ...prikaži več plačajo jim. včasih so mladinci služili z inštrukcijami in si moral plačt da se kaj naučiš dons ti država plača, ko se učiš. torej imamo brezposelne, jih prešolat in vse DELAVCE DOBR PLAČAT. ne sam direktorje. ne pa uvažat sužnje.

  • Pohujšanje 13:15 17.junij 2023.

    Ali obstaja bojaze, da se bo gospodarstvo preselilo v tujino. Glede na to, da se večina domačega gospodarstva napaja na podlagi domačega klientalizma in notranjega monopola, ne bo daleč pobegnilo. Si predstavljate, da čistilno podjetje gospodarskega ministra Matjaža Hana pobegne ...prikaži več v Indijo. Kakšen vihar bi povzročil med čistilnimi servisi v Indiji!!!! Vihar??? Tam si še krpe ne bi umazal, pa bi že propadel.

  • Pohujšanje 12:51 17.junij 2023.

    Novinar je izpostavil dobro prakso na Madžarskem. Če je tako, potem pa še Slovenija naj postavi na meje 3 m visoke ograje. Sicer pa, zakaj ni dovolj ustrezne delovne sile. Koliko kadrovskih štipendij je v zadnjih 5 letih ponudilo gospodarstvo?? ...prikaži več NIČ. Kaj potem jokajo. Radi bi imeli zastonj kvalificiran kader. Ali se v tržnem gospodarstvu še vedno niso nučili, da iz nič ni NIČ. Problem pa izhaja pa tud iz demografije iz zadnjih 30 let. To pa je problem dražave oziroma političnih strank.se nadaljuj

  • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 10:30 17.junij 2023.

    Vsem nevednežem sporočilo: birokracija je v upadanju. Od številke 36.000 v času ministra Gregorja Viranta do 28.500 v današnjem času. Povečalo se je število predpisov (predpise vsiljuje EU, nekaj Evropska komisija z neposrednimi uredbami, nekaj Evropski parlament z direktivami), povečalo ...prikaži več se je število upravnih postopkov. Narašča pa število javnih uslužbencev. teh je (skupaj z uradništvom) ca. 170.000 in narašča. Javnih uslužbencev je vedno več, ker je vsak drugi otrok

    • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 10:33 17.junij 2023.

      ...vsak drug otrok prizadet in ima odločbo za asistenta, osebnega svetvalca, spremljevalca itd...pa staramo se (kot družba) in mnogim je treba zadnjice brisati. Je kdo pomislil na slovenski neizkoriščeni potencial? Nekaj dest tisoč cignov, ki nič ne delajo? Kaj uvažati ...prikaži več tujce, če imamo doma! Kdor ne dela, naj ne je (naj ne dobi nobenega deanrja od države).

    • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 10:35 17.junij 2023.

      zatipkal sem se: ciganov aka romov oziroma Romov. Delat naj grejo.

    • alen04 11:11 17.junij 2023.

      Se povsem strinjam s teboj. Vedno bolj žalostna je ta Slovenija.

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:55 17.junij 2023.

    Pošteno plačo dajte delavcu,ne bo nobenih težav,drgač pa kar zaprite ,če vam je tako boljš

    • Avatar Michel Franco HD
      Michel Franco HD 10:24 17.junij 2023.

      Zaprli bodo in selili v tujino. Kar jaz vem pa sem mlad. Je bila taka med prvimi naša Alpina. V lasti delavcev za delavce. Dobrih 30 let in nimamo kaj pokazat več od ostalih bivših republik!!! Celo je zaznati zadnjih ...prikaži več 3 leta nazadovanje!!! Če pa bodo vsi selili pa bomo hitro pristali v dobi naših pra dedov! Če pa se bo država usmerila v integracijo tujcev pa mislim da je konec Slovenije za slovence

    • Avatar NickMason
      NickMason 10:42 17.junij 2023.

      Kar naj gredo,eden zapre drugi odpre tako je bilo in bo,za drobiž več delal ne bo več nobeden.Treba se postavit zase ,odličnih delavcev Sloveniji je ogromno ,samo delodajalec je problem ,naj odseli firmo kamor hoče,tudi tam ne bo dolgo

  • igorgeus 19:02 17.junij 2023.

    res zanimivo kako se drzavo vedno poziva na pomoc gospodarstvu, ko jim gre slabo, ko pa jim gre dobro, pa je tezko davke placat

  • Gigiiinjo 17:54 17.junij 2023.

    Ni treba biti pameten, da se zaveš kaj hočejo. Naval tujih delavcev, plačanih malo. Pride kriza in se lahko igrajo z delavci in izsiljujejo za vedno manjše plače. Če tujcev ni, se tega ne morejo it.

  • SlavkoKrizman 19:20 17.junij 2023.

    Ukinit te sužnjelastniške kvazi agencije za delo

  • Avatar jate
    jate 21:33 17.junij 2023.

    Že pred davnimi davnimi časi je odpeljal zadnji vlak in pripeljal tujce iz 3.sveta.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.