Slovenija
43760 ogledov

Ukinili bi "upokojitev pred upokojitvijo"

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Garancija 08:09 13.februar 2025.

Po novem naj bi ženske delale do smrti,dedci pa še 5 let dlje

• tlacan 09:19 13.februar 2025.

Ni problema; Naj ukinejo zavod za zaposlovanje - bojo pa na bolniški čakali na penzijo. Pa še več bojo na koncu dobili saj ti zavod po enem letu krepko zniža nadomestilo in še prošnje moraš pošiljat okoli. Seveda pa te ...prikaži več nihče noče zaposliti, ko si tik pred penzijo. Mladi pa bojo dve leti več čakali zaposlitev saj delodajalec ne more zaposliti, dokler je delovno mesto zasedeno. Se vidi, da tale mladi minister še ni delal.

• bandit 10:12 13.februar 2025.

Poglej si prispevke pri plači, plačamo tudi prispevek zavodu za zaposlovanje, kot bi mi on uredil službo.

• tlacan 10:17 13.februar 2025.

Tam zaposleni mislijo, da so ti prispevki za njihove plače.

• rd2dmk2 14:45 13.februar 2025.

ja bandit plačamo tudi starševski varstvo, pa me zanima kako ga naj kdaj porabim

• Toma 11:13 13.februar 2025.

Točno tako sem se jaz upokojil, ampak na svoj račun. 60 let, zadnjih 16 sem se dnevno fural 170 km in to preko Gorjancev! Dovolj imam vsega, sploh za vedno slabšo plačo in še bolj mizerno penzijo!

Anion6anion 10:10 13.februar 2025.

Če to mesec uvede je politično mrtev .

• matermila 10:21 13.februar 2025.

On je že dolgo politični kadaver, zdaj hoče samo še malo mešati meglo.

Slayer 12:52 13.februar 2025.

On je politično mrtev odkar je izjavil,da je inflacija 1,8%!!!

• ivan609 10:19 13.februar 2025.

Posrance po končanem mandatu in ko nastopijo penzijo šebza deset let delat na gradbišče. Visoka gradnja..mamu vam jebem. Vas bi bilo treba vse javno obesit. Mrš 🐖🐽💣💩

• matermila 10:19 13.februar 2025.

Tega se najbolj poslužujejo državne firme, naj popucajo najprej pri sebi. V realnem sektorju se temu izogibajo kolikor se le da, saj so obvezni plačati odpravnino, ki za tako stare delavce ni mala.

• optimist11 11:43 13.februar 2025.

To ravno ne drži. V proizvodnih firmah, kjer delavci celo življenje delajo na normo, se koristi ta sistem. Pri nas je bilo cca.80% takih na svojo željo , ostalo pa na željo firme.

• rd2dmk2 14:48 13.februar 2025.

matermila, v vsakem primeru se odpravnina plača, in firme so sigurno za to da ljudje gredo na zavod, ker so potem na zavodu in ne na firmi. to naj vam bo jasno. in ker so zjagani s firme par let ...prikaži več pred upokojitvijo pač NE dobijo nagrade za stalnost v podjetju, redko kateri tud za 40 let (no kakšen fikus v pisarni JU). in firma bi rada imela mladež, ker starci imajo ogromen dodatek na delovno dobo in to se pozna pri minimlani plači.

• tlacan 10:24 13.februar 2025.

Ministrstvo naj raje uredi zaposlovanje: Na objavljen razpis v zavodu se javi oseba, ki ima vse zahtevane kvalifikacije, opravi razgovor in ne dobi odgovora. 2 tedna po razgovoru se pojavi ponovni razpis z identičnimi pogoji. Na vprašanje: "Kako lahko objavijo ...prikaži več ponovni razpis, če jim je zavod že poslal ustrezen kader?", je svetovalka rekla, da oni ne morejo vplivati na odločitve delodajalcev. Iskalci zaposlitve imajo obveznosti do zavoda, delodajalci pa lahko razpise objavljajo brez nobenih zavez

• ToSmJest 11:47 13.februar 2025.

Kaj je ustrezen kader? Jaz na razgovoru za zaposlitev v svoje podjetje marsikoga zavrnem po razgovoru, lahko bi rekli "preprosto zato, ker mi ni všeč". Ocenim pač, da ne bo dovolj koristi od njega. Problem je, ko ga zaposliš, se ...prikaži več ga težko odkrižaš. Res ima na začetku poizkusno dobo, ampak časi uvajanja v delo so pa tudi dolgi in korist od zaposlenega se pogosto pokaže šele kasneje. Zato smo pri zaposlovanju več kot previdni. Naj sprostijo tole, pa bom vzel na poizkus vsakogar.

• tlacan 15:33 13.februar 2025.

Razpis na zavodu ni obvezen. Kjer veljajo neka pravila, sledi vsaki prošnji, odgovor z navedbo razloga za zavrnitev zaposlitve. Če nekdo prosi zavod, da jim pošljejo kandidata in ni razloga za zavrnitev, v tujini tako podjetje ne more ponovno razpisati ...prikaži več enakega delovnega mesta na zavodu. Glede poizkusne dobe pa obstaja pri nas možnost prve zaposlitve za določen čas in enostavno ne ponudiš pogodbe o delu za nedoločen čas nekomu, ki ti ne ustreza, pa še ta ima lahko klavzulo o poizkusnem delu.

• rd2dmk2 10:46 13.februar 2025.

hm tole naše zaposlovanje je skregano z vsako logiko. penzionisti dobijo penzijo in lahko delajo legalno do 60 ur na mesec ali skupno 10500 € bruto na leto. oseba, ki pa ni v penziji pa ne more dobit niti enega ...prikaži veča dela. zakaj , ker študentsko in upokojensko delo je manj obdavčeno. sicer pa, lepo so povedal da je znesek 0d 530 pa do 900 € , je pa kdo opazil da je to bruto. BRUTO. imajo dve formulaciji nadomestila za brezposelne 80 % plače, ki pa ne sme biti več od zneska 950€. ajde pa pejte na neto

jezeran 05:11 14.februar 2025.

A tele na GZS sploh vedo kaj bi radi. Napišejo da so nekateri že zelo izčrpani, po drugi strani bi pa podaljševali delovno dobo v nedogled oz do smrti. Mladi se pa doma po jajcih praskajo ker ne dobijo službe. ...prikaži več No ja so službe za minimalca v proizvodnji

karjola 13:15 13.februar 2025.

Jaz predlagam vladi da se v ustavo zapiše prepoved golobom in janšem vstop v parlament. Pizda če delam 40 let ja sem si nekaj zaslužila. Tudi višina pokojnine bi morala biti minimalno kot zajamčena plača.

• oneh 13:06 13.februar 2025.

Starejšim delavcem se povečuje starost za upokojitev ne glede na njihovo zdravstveno in psihofizično stanje. Hkrati pa mladi ljudje ne dobijo primerne zaposlitve, da bi si lahko uredili nek standard in se osamosvojili od staršev. Sedaj bodo pa še raje ...prikaži več mladim dajali socilano pomoč kot starejšim nadomestilo za brezposelnost, čeprav bi starejši z odhodom na zavod sprostili delovna mesta z mlajše. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• rd2dmk2 14:51 13.februar 2025.

eh oneh, kaj ko bi se začel učit plesat, biti možgani začel delat malo. firme podijo starce v penzijo zardi dodatka na delovno dobo, zaradi izplačil nagrado za stalnost paše kaj. no res bi lahko začel malo plesat, ker očitno ...prikaži večo so ti možgani so že v penziji.

• niloda 19:03 13.februar 2025.

Pravilno.

• Toma 08:49 13.februar 2025.

Skoraj kot v Rusiji, kjer delavec povprečno uživa le 1 leto pokoja: povp. življ. doba znaša 1 leto več kot delovna!

• Toma 09:10 13.februar 2025.

Butl rusoritoližniški, to je resnica!

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.