Avto /avto/na-strom
33283 ogledov

Tovarna baterij: zaposleni umirajo v sumljivih okoliščinah

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar karjola
    karjola 06:28 17.september 2024.

    izgleda da 2035 ne bo prehoda na zeleno

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 11:52 17.september 2024.

      V tem stoletju še ne, ker bo še 3. sv.vojna vmes...

    • slavauk22 16:29 17.september 2024.

      zmagala bo europa......rusija bo pušila kurac!

  • rd2dmk2 06:43 17.september 2024.

    no ja teflon je tudi zelo zelena štorija. in kolk let so skrival, da je izdelava iz teflona vsaj tolk nevarna za delavce, kot udeležba v vojni, dsa ne omenjam kolk je nevarna uporaba teflona v izdelkih za uporabnike. ampak ...prikaži večk vse je bilo čisto in gladko un super. ma me spominja na naš TEŠ. dokler denar leti je krasno, ko pa je treba kaj od sebe dat, pa kruta realnost pokaže kolk smo ljudje gnoj. žal je res da teh 70 let življenja želimo iskoristit 500%, sam škoda da mnogi premnogi na račun drugih.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:51 17.september 2024.

    Zakaj ne povedo koliko stane reciklaža in kako umazana je ...Spet bodo dajali bajne subvencije v reciklažo in na ta način lažno prikazovali "zelenilo"....Če nekaj zgolj porabi Nx več energije, to pomeni tudi, da je Nx bolj umazano...Če celo odmislimo, ...prikaži več da reciklaža NIKOLI ni brez negativnih vplivov na okolje..

  • PasjaProcesija 11:44 17.september 2024.

    Čez palec naj bi bilo zavoljo nesreč na delovnih mestih na eno smrtno žrtev 20 težjih in 600 lažjih poškodb. Če bi se za to velikost tovarne in obdobje zgodila le ena nesreča s smrtnim izidom, ne bi to bilo ...prikaži več nič posebnega. Northvolt je iskal delavce tudi v Sloveniji in jih nekaj tudi dobil. Dovolj jim je bilo znanje angleščine. V tovarni je tako velik jezikovni Babilonski stolp. Šum v komunikaciji je lahko smrten. Ravno tako je od obeh smrti na delovnem mestu eden bil gradbinec, zaposlen drugje.

    • PasjaProcesija 11:52 17.september 2024.

      Ravno tako je bil vsaj eden od umrlih na domu zaposlen drugje (Sodexo, gostinstvo). Že samo s tema dejavnikoma je statistika takoj lepša. Zato je na mestu vprašanje, če je časovnica temnih člankov o Northvoltu res naključje. Med lastniki podjetja ...prikaži več sta tudi BMW in Volkswagen, ki sta zadnje čase na udaru. Hiter pogled na grafa delnic (in „moment“ trga) mi pove, da je sedaj čas za nakup. Tako to je običajno. Ko si o nekem podjetju sledi serija slabih novic, se kupuje. Ob dobrih novicah se prodaja.

    • PasjaProcesija 11:56 17.september 2024.

      Novice se običajno servirajo z namenom. Smrtni nesreči sta se zgodili že lani: https://www.pv-magazine.com/2023/12/20/northvolt-battery-factory-accidents-kill-2-people-injures-1-in-sweden/ . Gradbinca je ubil padajoč predmet. Smrt na liniji je zakrivila prašna eksplozije stroja, ki ni bil del linije. O smrtih na domu bom ugibal. Skellefteå ...prikaži več leži tik pod polarnim krogom. Le peščica mest te velikosti leži bolj severno. Temačno in megleno je, tesnobno. Švedska je po porabi antidepresivov pri vrhu...

  • dare326 12:45 17.september 2024.

    Vse je sumljivo. Zakaj je objavljen ta članek? To je sumljivo! Na vsakih 100 investiranih milijonov je ena smrtna žrtev. Vkalkulirano v investicijo. Če še toliko investiraš v varnost se vedno najde nekdo, prepameten, polpismen, ki ne spoštuje predpisov o ...prikaži več varnosti pri delu. Delovna inšpekcija na Švedskem je malo bolj ekspeditivna kot naša, tudi bolj stroga. Če ne bi upoštevali predpisov, ne bi dobili dovoljenja za obratovanje. Pač novinarji iščejo krivce in nimajo treh čistih za kaj gre.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.