Ker sem se moral tudi sam držat teh omejitev, vem, da so zelo dragi izdelki. Ampak takrat nisem vedel ozadja. Zakaj pa bi rabil "izdelke"? Meso, jajca, ribe, siri, večina zelenjave, riž, kvinoja, ... NE vsebujejo prav nobenega glutena. Če… ...prikaži več bo to država krila, to to navadna potuha slabim prehranjevalnim navadam.
Če napišem, da ni avtoimunih bolezni, bodo nekateri tu gor dobili napad panike! Avtoimune bolezni si je omislila stroka, drugače so pa za ta stanja krivi virusi in bakterije. Vsi tisti, ki imate katero koli " avtoimuno" bolezen, si preberite… ...prikaži več zadeve od Antony Williama. Sam sem imel RA in s spremembo prehrane ga ni več. In ja, nihče mi ni sofinanciral hrane!
@nick, ne, človek ima nula potrebe po glutenu. Kot nima potrebe po težkih kovinah s katerimi so danes nabasane ribe, kot nima potrebe po mikroplastiki v premnogi hrani. Ne pozabit, da je gluten ta prišel v prehrano ljudi šele z… ...prikaži več žitaricami, ki so itak škodljive. So pa ok kot hrana preživetja.
Žitarice obstajajo toliko dolgo kot je človek in še dlje nazaj,pač se eni bojite samega sebe,vsega in svašta je na svetu .Včasih je fotr nam govoril da človek požre 8kg blata v enem letu in zato se odpornost poveča oz… ...prikaži več je imuski sistem močnejši ,ko bo manj bo problem ,zdaj po tolikih letih vidim da je imel fotr prav.
Pri egipčanskih mumijah so odkrili aterosklerozo, enako kot pri sodobnem človeku. Posledica preveč žitaric. Žitarice so trave, hrana za žvale. Avtoimune bolezni se zdravijo s proteinsko dieto, najbolje z govedino. Človeški želodec ima pH 1.5, enako kot mrhovinarji. Razvili smo… ...prikaži več se kot lovci in nabiralci in ne kot pašne živali. Govedina je najbolj zdrava hrana, maščobe dajo energijo. Deluje brez svinjarije imenovane ogljikovi hidrati, kombinacija OH in maščob pa je smrtna. OH banajte iz jedilnika.
@nick, žitarice so NOV izum. Človek se je s predniki razvijal do 4 milijone let na MESU. Pogojno žitarice nekaj malega do 20.000 let komaj nazaj, precej pa z razvojem kmetijstva, cca. 10t nazaj.
Zdrava hrana je draga, slaba je poceni. Povsod, kjer preberete, da hrana vsebuje sladkor in E, pustite na polici. V interesu kapitala so delazmožni 40 let in potem ko vas šmirgla. Tudi vsi diabetiki in rakavi bolniki itd. morajo uživati… ...prikaži več zdravo hrano brez sladkorja.
problem so ekskluzivni uvozniki, ki so si v zadnjih 20 letih ustvarili primat. nabijajo 500% marze in trgovc potem se svojo gor. lopovluk. ljudje si lahko pomagajo le s kupovanjem preko spleta iz tujine.
Ker sem se moral tudi sam držat teh omejitev, vem, da so zelo dragi izdelki. Ampak takrat nisem vedel ozadja. Zakaj pa bi rabil "izdelke"? Meso, jajca, ribe, siri, večina zelenjave, riž, kvinoja, ... NE vsebujejo prav nobenega glutena. Če… ...prikaži več bo to država krila, to to navadna potuha slabim prehranjevalnim navadam.
Samo tega je še treba. Na enkrat bodo vsi imeli celiakijo ali kakšno drugo avtoimunsko bolezen.
Ampak še vedno je nekaterim maloumje privilegij..
Če napišem, da ni avtoimunih bolezni, bodo nekateri tu gor dobili napad panike! Avtoimune bolezni si je omislila stroka, drugače so pa za ta stanja krivi virusi in bakterije. Vsi tisti, ki imate katero koli " avtoimuno" bolezen, si preberite… ...prikaži več zadeve od Antony Williama. Sam sem imel RA in s spremembo prehrane ga ni več. In ja, nihče mi ni sofinanciral hrane!
Je tako,ravno tako je potrebno da človek dobi gluten ,kot maščobe itd,velja pa zgolj pravilo ,uporabi zdravo kmečko pamet ,pa bo vse ok.
@nick, ne, človek ima nula potrebe po glutenu. Kot nima potrebe po težkih kovinah s katerimi so danes nabasane ribe, kot nima potrebe po mikroplastiki v premnogi hrani. Ne pozabit, da je gluten ta prišel v prehrano ljudi šele z… ...prikaži več žitaricami, ki so itak škodljive. So pa ok kot hrana preživetja.
Žitarice obstajajo toliko dolgo kot je človek in še dlje nazaj,pač se eni bojite samega sebe,vsega in svašta je na svetu .Včasih je fotr nam govoril da človek požre 8kg blata v enem letu in zato se odpornost poveča oz… ...prikaži več je imuski sistem močnejši ,ko bo manj bo problem ,zdaj po tolikih letih vidim da je imel fotr prav.
Pri egipčanskih mumijah so odkrili aterosklerozo, enako kot pri sodobnem človeku. Posledica preveč žitaric. Žitarice so trave, hrana za žvale. Avtoimune bolezni se zdravijo s proteinsko dieto, najbolje z govedino. Človeški želodec ima pH 1.5, enako kot mrhovinarji. Razvili smo… ...prikaži več se kot lovci in nabiralci in ne kot pašne živali. Govedina je najbolj zdrava hrana, maščobe dajo energijo. Deluje brez svinjarije imenovane ogljikovi hidrati, kombinacija OH in maščob pa je smrtna. OH banajte iz jedilnika.
@nick, žitarice so NOV izum. Človek se je s predniki razvijal do 4 milijone let na MESU. Pogojno žitarice nekaj malega do 20.000 let komaj nazaj, precej pa z razvojem kmetijstva, cca. 10t nazaj.
mph2,vic dneva si napisal,bravo zgodovinar in pol si,ha ha ha,sedi ena
grdo je sluziti na tuji bolezni ampak mnogi nimajo empatije.
Zdrava hrana je draga, slaba je poceni. Povsod, kjer preberete, da hrana vsebuje sladkor in E, pustite na polici. V interesu kapitala so delazmožni 40 let in potem ko vas šmirgla. Tudi vsi diabetiki in rakavi bolniki itd. morajo uživati… ...prikaži več zdravo hrano brez sladkorja.
problem so ekskluzivni uvozniki, ki so si v zadnjih 20 letih ustvarili primat. nabijajo 500% marze in trgovc potem se svojo gor. lopovluk. ljudje si lahko pomagajo le s kupovanjem preko spleta iz tujine.
Potem imaš še genske bolezni, ki preprečujejo uživanja mešane hrane! Ma ni, da ni...