Jaz grem, če je to mogoče, v tako restavracijo, kjer me posiljujejo z napitnino preko POS-a, samo enkrat. Ali pa zmanjšam vsaj obisk.
Drugače pa, če se postrežbo ni nič narobe, pustim 1 ali 2 EUR kovanec na mizi.
Jaz je v službi tudi ne dobim ,ob dobro in hitro opravljenem delu,od končnega kupca izdelka....nevem zakaj bi to jaz počel za druge,v bistvu so plačani za takšne storitve
Odvisno od usluge. Pri večjemu znesku, ki vseeno ni “zasoljen”, prijaznosti natakarja in vrhunski, vljudni postrežbi mu pustim kakšen evrček gotovine na mizi po plačilu preko POS terminala.
Ne zamudite Pi Network kripto rudarjenje preko telefona! Brezplačno naložite aplikacijo in uporabite kodo, ki vam takoj doda 1 kovanec in 25% višji donos vsak dan. Koda: DZETOTEX
Več na: https://minepi.com/dzetotex
Dajanje napitnine v gostilni je le dobra volje stranke. Tako kot če grem v tehnično trgivino, splošno trgovino, v avtosalon, ...
Jaz grem, če je to mogoče, v tako restavracijo, kjer me posiljujejo z napitnino preko POS-a, samo enkrat. Ali pa zmanjšam vsaj obisk. Drugače pa, če se postrežbo ni nič narobe, pustim 1 ali 2 EUR kovanec na mizi.
Z pos terminalom mu ziher ne dam napitnine,to več nima nobenega smisla
Jaz je v službi tudi ne dobim ,ob dobro in hitro opravljenem delu,od končnega kupca izdelka....nevem zakaj bi to jaz počel za druge,v bistvu so plačani za takšne storitve
FURS bi še iz dreka kaj potegnil, če mu ne bi smrdel!
Zakaj bi goljufivim gostincem dajal napitnino. V bistvu bi oni morali dati popust, če ssploh pridem k njim.
Raje pustim kak evro na tržnici ,gostilna najdražja od vseh naj jim pa še tringelt dam,malo sutra.
Odvisno od usluge. Pri večjemu znesku, ki vseeno ni “zasoljen”, prijaznosti natakarja in vrhunski, vljudni postrežbi mu pustim kakšen evrček gotovine na mizi po plačilu preko POS terminala.
Če date napitnino preko POS terminala, je ta obdavčena. end of story.
Ne zamudite Pi Network kripto rudarjenje preko telefona! Brezplačno naložite aplikacijo in uporabite kodo, ki vam takoj doda 1 kovanec in 25% višji donos vsak dan. Koda: DZETOTEX Več na: https://minepi.com/dzetotex
Ne dajem napitnin, jaz je tudi ne dobim v svoji službi.
Tole s POS terminalom gre nekoliko podobno v isto smer kot pri telitvi krave. Včasih si čestital biku , danes pa moraš veterinarju.