Avto
23770 ogledov

Česa se morajo v 2019 bati prekrškarji

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 09:30 30.december 2018.

    Morda pa so prav nečednosti z vozniškimi dovoljenji v katere so bile vpletene ZNANE OSEBE odločilen ,da se je tako dolgo obdržal na dobro plačani poziciji.

  • maresem 11:41 30.december 2018.

    Povzpetniški balkanski nakladač.

  • Spark 08:58 30.december 2018.

    [ Pri mobilnih telefonih je vedno večji problem. ] Končno! Pričakovana ugotovitev in posledično ukrep ob bok alkoholu in drogam, ki vplivajo na koncentracijo in posledično na operativno sposobnost vožnje. Predlagam prepoved pošiljanja sporočil in telefoniranje v vozilih, ki niso ...prikaži večo opremljeni z Bluetooth povezavo, ali enostavneje, zahtevati uporabo aplikacije senzor gibanja "Ne moti med vožnjo".

    • vzev 09:03 30.december 2018.

      Pogovarjanje po telefonu se ne razlikuje pogovarjanju s sopotnikom. In če kdo želi prepovedati pogovor po telefonu je nujno potrebno prepovedati sopotnike, nasploh otroke. Pisanje SMS-ov je pač čisto druga stvar.

    • Spark 09:15 30.december 2018.

      Torej se ti med vožnjo s sopotniki pogovarjaš z eno roko na ušesu in drugo roko občasno na volanu, medtem ko ... . Sem bil prepričan, da sem dovolj nežno predlagal dva ukrepa, zato jih dopolnjujem, da od avtorja app-ja ...prikaži več z zakonom zahtevajo pošiljanje statistike uporabnikovih navad na center AVP.

    • Avatar Leon
      Leon 09:26 30.december 2018.

      Telefoniranje v avtu je največkrat vzrok prometnih nesreč ki jih policisti zapišejo kot IZ NEZNANEGA ZAVIL NA NASPROTNI VOZNI PAS

    • vzev 09:54 30.december 2018.

      Spark, in koliko voznikov ima obe roke na volanu, ko nima v roki telefona? Zakaj pa ima avto naslon za roko, kot za to, da si na njega nasloniš roko? In tako ni nobene razlike ali imam v roki telefon ...prikaži več ali pa imam roko na naslonu.

    • vzev 09:55 30.december 2018.

      @Leon, če se pogovarjaš po telefonu ni nobene možnosti, da bi zaradi njega zapeljal na nasprotni pas. Ker pogovor po telefonu ne more vplivati na vožnjo, ker če vpliva, potem je nujno potrebno prepovedati sopotnike. In kot sem napisal, pisanje ...prikaži več SMS in branje je čisto druga stvar.

    • Spark 10:06 30.december 2018.

      Zmanjšano zbranost povzroča že pogovor med vožnjo s sopotnikom, da o vzgoji otrok sploh ne govorim. Torej prav zaradi takšnih gelipterjev kot si, podpiram še en nov četrti predlog, absolutno prepoved telefoniranja in pošiljanja sporočil v avtomobilih.

    • vzev 10:17 30.december 2018.

      Spark, prepoved pogovora po telefonu je samo zato, da se lahko pobirajo kazni. Še sam si napisal, da zmanjšano zbranost povzroča pogovor s sopotnikom, in pogovor s sopotnikom se ne razlikuje pogovoru po telefonu. Otrok še precej bolj vpliva na ...prikaži več vožnjo, kot pogovor po telefonu. Zato je pa popolna neumnost, da se to kaznuje.

    • Spark 10:40 30.december 2018.

      [ https://en.wikipedia.org/wiki/Restrictions_on_cell_phone_use_while_driving_in_the_United_States ] Restrictions on cell phone use while driving in the United States. Mogoče te pa prepriča tuje je, boljše je, ko se sodobni Slovenci (vozniki) tako radi sklicujete na demokracijo, po Ameriki, Nemčiji, …, Venezueli.

    • vzev 12:37 30.december 2018.

      @Spark, se zavedam, da imajo kazni za uporabo telefona tudi v drugih državah. Toda kaj moramo v Sloveniji pobrati iz tujine samo neumne zakone?

    • Spark 13:31 30.december 2018.

      Torej uradno ugotovitev nacionalnega sveta za varnost v ZDA, da je bil procent (26%) vzrok poškodovanih in mrtvih (leta 2013) zaradi uporaba mobilnih telefonov, povezuješ z pobiranjem neumnih zakonov iz tujine. Tebi tudi lobotomija ne pomaga. Res me zanima, kdo ...prikaži več ti je prodal vozniško dovoljenje.

    • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:44 30.december 2018.

      vzev@nekdo ti je vzev možgane,sej take butaste ne trosi normalen človek?Telefon je smrt za volanom ne glede kaj se z njim počne.Velikokrat me kakšen prehiti na AC in po nekaj meinutah istega tipa dohitim,ker vozi 90 in ma v roki ...prikaži več telefon in veselo tipak ali govori.Obenem pa vijuga po cesti,kot,da je mrtvo prbit??

  • vzev 09:04 30.december 2018.

    Naj najprej zvišajo hitrosti, potem pa uvedejo sekcijsko merjenje hitrosti.

  • Vozniček 15:49 30.december 2018.

    Seveda AVP ustvari veliko prihodkov... Ste videli koliko stane pri njih 15 minut klikanja po računalniku?? 42€! Koliko stane nekajurno usposabljanje? V stotinah evrov. Vsakdo bi ustvarjal presežke, če bi mu država podelila ekskluzivno pooblastilo in dovolila, da svoje storitve ...prikaži več zaračunava kolikor želi... hud uspeh je to, res. Služijo pa največ na račun butastih šoferjev, ki jih pijane zalotijo policisti, kar je sicer edino pravilno...

  • anton49 16:20 30.december 2018.

    Ste opazili da bo šlo vse v smeri kaznovanja? Čestitam naši varstveniki in varnostniki. A bi se s tem tudi strinjal, če bi sprejeli zakon, da bi sleherni tako pobran denar šel za obnovo cest in izboljšanje infrastrukture. Ampa res ...prikaži več sleherni euro. Tako pa se res sprašujem kam gre veš denar. Glede na stanje naših cest v njih zagotovo ne. Če bi denar namenili za obnovo infrastrukture bi imeli 'porihtane" ceste. To pa bi gotovo izboljšalo tudi prometni varnost. Kaj menite?

    • McClain 08:15 31.december 2018.

      edina fora je polnjenje proracuna. Žal.

    • Anza 10:20 31.december 2018.

      Kazen je lahko tudi opozorilo! Za a vsako opozorilo, ki mi bodo policisti napisali za prekršek, bom nakazal cel znesek, (brez 50% popusta) za otroke, ki si ne morejo privoščiti šole v naravi (raje, kot za neko brezvezno brošuro, ki ...prikaži veči jo izdaja policijski sindikat).

  • Anza 10:18 31.december 2018.

    "Če hočemo, da nadzor zaleže, mora čim prej slediti kazen." Kazen je lahko tudi opozorilo! Policijski sindikat prodaja oglasni prostor v brošuri za otroke, katere še nikoli nisem videl, na tak načun zlorablja svoj položaj za svoje finančne koristi. Za ...prikaži veča vsako opozorilo, ki mi bodo policisti napisali za prekršek, bom nakazal cel znesek, (brez 50% popusta) za otroke, ki si ne morejo privoščiti šole v naravi. Policijsti pa naj preganjajo tudi preprodajalce drog tako vestno, kot voznike!

  • McClain 08:19 31.december 2018.

    Avstralec opravi izpit za 150 dolarjev v eni uri, vozi v spremstvu nekoga, ki ima izpit ze 20 let. Nesareč pa samo še manj kot pri nas, kjer stane povprečen izpit 1,200 in je povprečno potrebnih 34 ur. Nekaj ne ...prikaži več tu stima. Najboljse da vozniske poberejo pri 60ih letih, delovno dobo pa nabijejo na 70, da se bos zadnjih 10 let vozil z vlakom 3 ure v eno stran in tri v drugo, potem se pa zvrnes v grob drektno, vsa vplačila v SPIZ pa ostanejo drzavi

  • Franjo Erman 14:56 30.december 2018.

    Eno samo nakladanje. A je mogoče kdo že pomislil, da niso bsi primerni za voznika?? Kje so tu psihologi?? Pri nas je denar glavno orodje za pridobitev vozniške

  • Avatar Marijan Brecelj
    marijan20 01:02 22.april 2019.

    In še nekaj,za mobilne telefone bom povedal samo eno,jaz sem si kupil telefonsko slušalko,ki jo ko grem od doma dam v uho in ne uporabljam telefona med vožnjo.Bom drugače povedal,oziroma (mi gre na smeh),kaj bi se zgodilo,če bi prišlo do ...prikaži več internetnega mrka,koliko mladine bi bilo ................

  • Avatar Marijan Brecelj
    marijan20 00:52 22.april 2019.

    Imam sosedo,ki ima 69 let in ne zna dati v (rikverc) po domače in je rekla,da njo niso učili voziti nazaj avtomobil in se raje skregava,kakor da bi priznala da ne zna.Zmeraj ko opravljam PSIHO TESTE vsakih 10 let, sem ...prikaži več namreč poklicni voznik,ki jih moram tudi opraviti,se mi smeji,en češ da sem (zabit) in ji povem tudi nazaj,da bi morali VSI starejši in mladi začetniki opravljati PSIHO TESTE in bi bilo verjetno manj poškodb,kakor da dobijo vozniški izpit za dobo do 80 leta,se pravi dokler ne umre.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.