Slovenija
15687 ogledov

Muslimani gor ali dol, kaj svinjina sploh še dela na krožnikih učencev!

Komentarjev 40
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • munja 16:18 24.september 2024.

    Obiskovanje šole je obvezno, malica oz. kosilo ni obvezno in kje je problem?? V šolah imajo vedno dva obroka, mesnega in brezmesnega, če jim pa kaj ne paše, pa naj spokajo, od koder so prišli!!! Me zanima, če bi naši ...prikaži več otroci dobili recimo na Kosovem za malico ali kosilo svinjino, samo vprašam!!! Pa doma naj kuhajo, ženske se cele dneve sprehajajo po trgovinah, po kavicah, naj raje skuhajo otrokom. Vsi bi samo nekaj zahtevali, prilagodi se državi, ali se poberi od koder si prišel, marš banda.

  • bobubob 16:18 24.september 2024.

    Kaj oni jedo ali ne, je njihova privat zadeva in naj nikar ne posiljujejo s tem drugih. Sem so prišli oni ali pa njihovi dedje zato, ker jim pri njih doma nekaj ni bilo všeč. Sedaj pa bi radi imeli ...prikaži večli tule tisto, pred čemer so 'pribežali' sem? In to vsiliti še ostalim? Kajti eno pride z drugim, v kompletu, torej poleg dobrih tudi slabe stvari, tudi tiste, pred katerimi je nekdo 'pobegnil'. Tudi revščina in vojne, kajti oboje je namreč predvsem posledica miselnosti.

  • atamama 15:34 24.september 2024.

    Ne vem ampak neumnost na deseto potenco teh ljudi, ki se ukvarjajo s kotaljenjem šolske prehrane. Naj postavijo skrite kamere in bodo videli kaj otroci jedo. Vse ostalo pa so pomije. In imam občutek da ti ''predpisovalci'' hrane delajo z ...prikaži več roko v roki s tistimi, ki odvažajo pomije za prašiče. Čim več tem bolje... ali pade kakšen za v skrinjo-tisti iz pomijami rejen?

  • Vespucci 15:28 24.september 2024.

    Nastaja islamska đamahirija slovenistan, kar je osnovni cilj šiptarskih muslić migrantov! Plače imajo baje nižje, dobili pa bodo svojo eu državo...!

  • zdrej 16:05 24.september 2024.

    Imajo pravico prosit, imajo pa dolžnost prilagoditve. A se jim bo prilagodilo je pa drugo vprašanje. Ne morejo pa reči, da je otrok lačen. V takem primeru pač dobi vege meni, kar pa mislim, da je na voljo, pa čeprav proti naročilu.

  • Žvižgač 15:41 24.september 2024.

    Vse na ovčetino in kozje mleko pa bo. Se bodo naši že prilagodili.

  • Friderik1950 15:06 24.september 2024.

    Državljanska vojna v Sloveniji bo nastala zaradi krajnske klobase. Poraženci bodo nesli ovče stegno k žegnu.

  • rd2dmk2 16:30 24.september 2024.

    hm in kaj naj jedo otroci ko ni mesa. no kaj ? slovenski zajtrk !? halooo! slovensni zajtrk so žganci ( koruzni in ajdovi ) , po vaše maslo, med in kruh. kot prvo ! se je treba vsest in ...prikaži več ugotovit da mladež v šolah sedi- ne dela kot nekoč kmetje in ne rabi ogljikovih hidratov ( kruh, žganci) in sladkorja ( med ) amapk minerale, vitamine in beljakovine, torej borovnice, zelje, češnje, paradižnik in pršut. a veste jabolko na dan odžene dohtarja stran, ja ampak samo če se ga poje pred delom.

    • jakec42 19:11 24.september 2024.

      pozabil si ocvirke in svinsko mast na žgancih!

    • rd2dmk2 19:17 24.september 2024.

      no jakec42 na žgance in ob žgance paše kilso mleko, jajce ali pa se žgance potopi v mleko in dobiš krasno malto, ki da lepo igrico med malco, ki se ji reče obmetavanje z žganci.

  • edv 16:49 24.september 2024.

    Nekdo ne mara korenja, drugi zaradi prepričanja staršev ne jedo rastlin (ker so živa bitja). Zdaj se bomo pa prilagajali vsakemu, ki ima 5 minut časa? NE.. tudi pri nas v šoli, so nekateri nosili malico s seboj - eden ...prikaži več je imel vedno sladkarije, tortice, drugi samo neke kaše, tretji vsak dan meso.

  • ahoteec 17:15 24.september 2024.

    Slaba svinjina je še vedno boljša od dobrih žit in odlične zelenjave.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 16:50 24.september 2024.

    En "normalen" jedilnik in en vegetarijanski in to je to, pa se jebite z relligijami...

    • munja 19:09 24.september 2024.

      Saj tako je. V šolah imajo dva različna obroka. Religija naj ostane doma, šola je pa izobraževalna ustanova, ne menza, kjer lahko izbiraš med več različnimi jedmi.

    • LukaMB 20:06 24.september 2024.

      Normalen jedilnik s svinjino 4x na teden na različne načine, da tem muslijem čimprej dopizdi in že enkrat gredo v njihov bogat muslimanski svet, zakaj jih pa bogati muslimani njihovi lastni ne sprejmejo? Ne sprejmejo jih, ker je agenda, da ...prikaži več EU pretvorijo v islam, ker EU ni že v osnovi in v zgodovini muslimanska tvorba. A je tko musliji? Malo preveč ga sračkate, bo treba krila porezati kmalu povsod.

  • jakec42 19:09 24.september 2024.

    Potem bodo še hoteli pouk v svojem jeziku itd!

    • munja 19:13 24.september 2024.

      Pa svoje urade, pa svoje napise na ustanovah in trgovinah, pa kaj še!!! Naj spokajo, če jim ne paše tukaj. Pridejo, ženske dobijo takoj socialno, otroci otroške dodatke, zastonj vrtec in kaj še, marš banda!

  • popokatopetl 15:48 24.september 2024.

    Nisem musliman in se mi zdi bizarno da bi jim prilagajali jedilnik, enako vsem drugim veroizpovedim. Svinjine pa ne jem, ker mi povzroča težave, histamin ali nevemkaj. Tudi verjamem da bi bilo res dobro resno zmanjšat uporabo (in pridelavo) vsega ...prikaži več rdečega mesa, ker uporaba ogromnih površin za pridelavo živinske krme povzroča resno krčenje gozdov v svetovnem merilu.

    • Pepe007 16:23 24.september 2024.

      Kaj si v življenju delal narobe, da si invalid? In zakaj bi sedaj rad svojo invalidnost vsiljeval drugim?

    • munja 17:06 24.september 2024.

      Če nekdo česa ne je, potem pač ne je, vendar zato še nima pravice nekaj zahtevat in vsiljevat zaradi svoje vere svoje navade. Če se je preselil v drugo državo, se mora prilagodit in upoštevat navade ali pa naj spoka ...prikaži več nazaj tam, od koder je prišel. Sicer pa malica v šoli sploh ni obvezna, tako da se lahko problem hitro reši - prinese naj si jo od doma.

  • PasjaProcesija 16:43 24.september 2024.

    Skrb za šolsko prehrano je upravičena samo do neke mere. Borba za boljšo šolsko prehrano od povprečne prehrane otrok izven šolskega okolja je najmanj naivna. Naj otroci v šoli jedo regrat, ker gredo nato pred treningom na pico, doma pa ...prikaži več večerjajo puranje medaljone za 3EUR/kg? Seveda je vprašanje svinjine ideološko. Idealizem desnice je očiten, spregledan pa ostaja idealizem muslimanske (bošnjaške) skupnosti. Preostalo meso jih ne moti. Se raje odrečemo govedini in perutnini pa bo mesa ravno prav?

    • PasjaProcesija 16:51 24.september 2024.

      Vse meso intenzivne reje je polno farmacevtskih pripravkov. Enako meso uživa povprečen državljan tudi doma. Če to starše moti in mu doma zagotavljajo neoporečno meso, naj njihov otrok mesa v šoli ne je. Bo šel po šoli na kebab ;) ...prikaži več Korak v pravo smer bi bila uporaba nepredelanega mesa. Tudi svinjski deli so lahko sorazmerno nemastni, če ravno maščoba koga moti. Omenjen je histamin. Ribe ga vsebujejo ogromno in je vzrok za alergijo na morsko hrano. A moramo res zapletati vse kar je enostavno?

    • munja 16:59 24.september 2024.

      Otroci v rastni dobi morajo jesti vse, torej raznovrstno hrano in tudi meso.

    • PasjaProcesija 17:09 24.september 2024.

      Seveda. Meso nas dela takšne kot smo, pa naj se sliši še tako krvavo. Recimo telesna višina in zgradba. Lovsko-nabiralniške družbe so uživale prehrano, bogato z mesom, oreščki, jagodičevjem itd., seveda pa z zelo malo žiti (semena divjih žit). Bili ...prikaži več so visoki kot mi in močnejši. Ko so ljudje prešli na intenzivno rejo žit, so dobili stalen vir hrane, postali pa so manjši in šibkejši. Arheologi so mnogokrat primerjali okostij pred-poljedeljskih in poljedeljskih ljudi. Zaključki so vedno enaki.

    • dani5 18:24 24.september 2024.

      https://svet24.si/clanek/zanimivosti/544643c2e66ea/rimski-gladiatorji-so-jedli-kot-vegetarijanci

    • PasjaProcesija 19:09 24.september 2024.

      Možno. Bili so sužnji. Pa tudi dandanes športniki uživajo predvsem ogljikove hidrate. In odrasli moški prav veliko mesa ne potrebujemo. Zaradi izgube menstrualne krvi bi kvečjemu ženske potrebovale več mesa od moških. Jaz pa pišem o nečem drugem, kar pa ...prikaži več je res bolj vezano na odraščanje. Znano je že desetletja, podam ti pa prva članka, ki sta mi prišla pod roke: https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2106743119 https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1570677X11000402

  • tomaz33 18:01 24.september 2024.

    Ni ga ptiča čez prašiča sploh pa čez maldiča od prašiča. Če komu kaj ni všeč meje so odprte pa adijo.

  • herman3 18:22 24.september 2024.

    Če muslimanom kaj ne paše pri nas, naj spokajo tja od koder so prišli. Dokler so pa tu, pa se naj prilagodijo našim običajem in naj nam ne dirigirajo, kaj bomo jedli. Če jim pujs ne paše, ga pač naj ...prikaži več ne jedo. Enostavno!

  • Toma 18:56 24.september 2024.

    Kdo jih pa sili?! Vedno imajo svobodno izbiro, da gledajo druge papati ;-)

  • pika8 18:35 24.september 2024.

    Najprej jim ne bo všeč svinjina, naslednje bodo zahtevali kaj … da jih žali pogled na nase punce pa da nimajo kaj iskati v službah in šolah. Sodobne prehranske smernicev šoli prav tako niso prilagojene otrokom, ki se ukvarjajo s ...prikaži več športom, ker je na brezmesne premalo beljakovin. Jajca so prav tako premalokrat na jedilniku. Jim ponujajo razne kombinacije zelenjavnih polpetov … to pa. Kot da se ne bi zavedali, da je v revnejših družinah ravno prav kosilo tisto, kjer otrok dobi VSE dnevne beljakovine

  • Burja 17:47 24.september 2024.

    Tako v krščanstvu kot v islamu velja zapoved ne ubijaj, kar vključuje tudi živali. Ker pa so religije produkt slepe vere, ponarejanj in zlorab imamo kar imamo.. "nečiste" živali, navidezne brezmesne petke in ostale neumnosti. Pač slepec ne dojame zablode v katero je ujet.

    • LukaMB 20:04 24.september 2024.

      Burja, to ni res, ker že od nekdaj velja, da so ženske bile nabiralke in moški lovci. Najstarejša indijanska plemena so tudi ubijala za mast in krzno ter kožuh in za preživetje. Je pa ena razlika, Indijanci so se vedno ...prikaži več zahvalili ubiti živali, ker je rešila njihovo družino kar mi ni všeč v modernem svetu je ponekod zverinsko agresivno krvoločno in polno-adrenalinsko pobijanje živali in pa transport živali - no sem notri bi se vtaknil, da bi bilo vse bolj humano in da žival ne čuti da je ubita.

  • Avatar karjola
    karjola 17:57 24.september 2024.

    Ma glej, nej ukinejo prehrano v šoli in bom raje otroku en faj panin s pršutom in sirom.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.