E-Life
46 ogledov

Vse najboljše, Ford!

henry ford Žurnal24 main
Letos mineva 150 let od rojstva Henryja Forda, legende 20. stoletja in vizionarja, ki je z inovativnimi idejami zaznamoval razvoj avtomobilizma in s svojo napredno vizijo vplival na širšo družbo. Tudi po 150 letih Ford postavlja nove mejnike z naprednimi tehnologijami, ki jih vgrajuje v svoja vozila, kar potrjujejo tudi številne prestižne mednarodne nagrade.

Uvedba avtomobilov za širše množice

Po Fordovi zaslugi so avtomobili postali dostopni množicam, kar je omogočilo preoblikovanje kmetijskih gospodarstev v ZDA in po svetu v uspešne industrijske trge. Številni zgodovinarji mu pripisujejo zasluge za nastanek srednjega razreda v ZDA, saj je njegov za tiste čase revolucionaren sistem visoko zajamčenih plač postavil temelje poštene razdelitve družbenega kapitala, ime Henry Ford pa se je za vedno zapisalo v zgodovino.

Mednarodni motor leta, mednarodni dostavnik leta, mednarodni pick-up leta ...

Tudi danes, po 150 letih, podjetje Ford še vedno gradi na temeljih svojega ustanovitelja, priljubljenost avtomobilov s kultno ovalno značko pa ne pozna meja.

 

V jubilejnem letu Ford postavlja nove mejnike z naprednimi tehnologijami, ki jih vgrajuje v svoja vozila, kar potrjujejo tudi številne prestižne mednarodne nagrade. Tako je 1.0 EcoBoost motor že drugo leto zapored mednarodni motor leta, novi Ford Transit Custom se lahko pohvali z nazivom mednarodni dostavnik leta 2013, Ford Ranger je zaslovel kot mednarodni pickup leta 2013, Ford Fiesta pa je s svojo priljubljenostjo med predstavnicami nežnejšega spola postala svetovni ženski avto leta.

Ni kaj, Henry Ford bi bil zagotovo ponosen na svojo dediščino, zato vse najboljše, Ford.