Magazin > VIP
34 ogledov

Razkrit navdih za Sweet Caroline

Caroline Kennedy je dostikrat jahala z materjo Jacqueline in bratom Johnom. Žurnal24 main
Po več desetletjih skrivnostnosti je ameriški glasbenik Neil Diamond pred kratkim razkril ime dekleta, ki mu je dalo navdih, da je napisal enega od svojih največjih hitov, pesem Sweet Caroline.

Dekletu je ime Caroline Kennedy Schlossberg in je hčerka preminulega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

"Tega doslej namenoma nisem povedal nikomur," je 66-letni pevec in skladatelj pred kratkim povedal ter priznal, da je skrivnost hranil za Caroline. Njej se je razkril prejšnji teden, ko ji je prek satelita zaigral to pesem za njen 50. rojstni dan, so poročale tuje agencije.

Ideja za pesem je nastala, ko je še kot mlad glasbenik v časopisu zagledal fotografijo Caroline, majhne deklice v jahalni opremi ob njenem poniju. "Fotografija je bila tako nedolžna in čudovita, kot nalašč za pesem," se spominja Diamond.

Pesem sama pa je sicer nastala več let pozneje v Memphisu. Diamond za glasbo in besedilo ni potreboval več kot eno uro. "Pesem se je povzpela na vrh glasbene lestvice in je verjetno največja in najpomembnejša v moji karieri, njej pa se lahko zahvalim za navdih," je povedal Diamond.

"Vesel sem, da sem to lahko povedal Caroline. Mislil sem, da ji bo nerodno, ampak bila je presenečena in resnično vesela," je še povedal Diamond.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.