Avto
46 ogledov

Rems na invalide "ponesreči in nehote"

Invalidi Poslal bralec
Po objavi pritižbe ogorčenega bralca , ki nam je poslal fotografijo vozila generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije Iztoka Remsa, ki je svoj BMW X3 parkiral na mestu za invalide, smo le dobili pojasnilo s strani KZS.

"Generalni sekretar Iztok Rems je na mestu za invalide v času evropskega prvenstva do 20 let, ko je imel veliko skrbi in obveznosti in je tam zaradi naglice parkiral povsem ponesreči in nehote. Ne gre za nobeno aroganco ali objestnost, kot sklepa bralec, se pa g. Rems za to napako opravičuje in prosi za razumevanje," so nam danes na naše vprašanje sporočili s košarkarske zveze Slovenije, potem, ko Remsa nismo mogli priklicati na telefon za pojasnila.

Po besedah bralca je bilo nekaj deset metrov stran veliko praznih parkirnih prostorov, a se je Iztok Rems raje odločil, da BMW X3 parkira v neposredni bližini sedeža Košarkarske zveze Slovenije.

Bralec, ki je dogodek tudi fotografiral, je dejal, da je ogorčen nad tem, da se jemlje parkirni prostor invalidom.

Pred kratkim smo na Vranskem obiskali tudi dogodek Akademije Še vedno vozim – vendar ne hodim, kjer so nam invalidi paraplegiki demonstrirali, zakaj potrebujejo njim namenjene parkirne prostore, ki so širši. Invalidi so namreč dejali, da je parkiranje na mestu za invalide še vedno zelo pogost pojav, ljudje pa se največkrat izgovarjajo, da se jim mudi in da so parkirno mesto, namenjeno invalidom, zasedli le za nekaj minut.

Kdo je upravičen do parkirne karte za invalide:
– ljudje, ki imajo zaradi izgube, okvare ali paraliziranosti spodnjih ali zgornjih okončin priznano najmanj 60-odstotno telesno okvaro in ljudje z mišičnimi in živčno-mišičnimi obolenji z ocenjeno najmanj 30-odstotno telesno okvaro;
– težko telesno prizadeti ljudje;
– spremljevalci, ki vozijo in spremljajo invalidne ljudi;
– zdravstveni delavci, delavci socialnih služb in delavci invalidskih organizacij, kadar obiskujejo oskrbovance.

Komentarjev 14
  • dostvasmam 14:54 18.december 2012.

    rems, kva se ga greš?! a smo se tkole učili v avtošoli?!

  • vicvic 09:09 21.september 2012.

    Joj veste že sam avto je zelo širok, potrebuješ večje parkirno mesto, ta pa za invalide je, ker rabijo za voziček. Ne jezite se, verjetno se gospod navaja v slučaju takega stanja- Bog nedaj.

  • vicvic 09:09 21.september 2012.

    Joj veste že sam avto je zelo širok, potrebuješ večje parkirno mesto, ta pa za invalide je, ker rabijo za voziček. Ne jezite se, verjetno se gospod navaja v slučaju takega stanja- Bog nedaj.