Avto
23865 ogledov

Policisti so začeli uporabljati genialno napravo

Policijska naprava Tik Tok
Posebna platforma zlahka opravi z napačno parkiranimi vozili.

Video s Tik Toka je ostalemu svetu razkril, kakšno napravo so začeli uporabljati kitajski policisti. Gre za posebno in zelo tanko platformo, ki je vodena na daljavo. V zloženi obliki je zelo kompaktnih mer, zato jo zlahka zapeljejo pod avto. Tam se raztegne glede na medosovinsko razdaljo, hkrati pa vsako od koles v zrak dvigne s pomočjo dveh palic. 

Policist mora le še z daljincem odpeljati vozilo na želeno mesto. Robotska platforma omogoča natančno manevriranje v vse smeri. Kaj počne na videoposnetku mož v pižami, sicer ni jasno.

@screenshothq In China, rather than towing illegally parked vehicles, the valet robot, a compact, extendable cart with wheel grippers, re-parks them in the closest legal parking spot🤯 #valetrobot #chinesetechnology #robot #ai #technology ♬ This Is Not Phonk - Bgnzinho

 

Kot je razbrati iz videa, gre trenutno še za poskusno obdobje, med katerim policisti preizkušajo novo orodje in njene zmogljivosti. Idejo za takšno ploščad so pri proizvajalcu verjetno iskali tudi v sami proizvodnji vozil, saj številne tovarne za premikanje vozil med sestavljanjem uporabljajo podobne pristope. 

Komentarjev 8
  • sandi76 09:47 19.april 2024.

    Naprava vozilo prepelje na želeno mesto ? Kaj to pomeni, pomoč butastim šoferjem , ki ne znajo ali nočejo pravilno parkirat ? Je ja že bolj uporaben pajek, ki ga odpelje na deponijo in takega šoferja malo bolj udari po žepu !

  • Grof 08:43 19.april 2024.

    Ne bo večja kazen, jih bo pa več, ljubljaski šerif je naročil, da občina kupi 30 kom teh priročnih naprav, prve prve dobimo baje sredi meseca maja, … trdi necenurireno si.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 11:03 18.april 2024.

    Pri nas tole ne pride v poštev, ker mamo preveč lukenj na cestah!!