Avto
11537 ogledov

Neverjetno, poglejte to spremembo na naših cestah

Zavod reševalni pas
1/7
Zavod reševalni pas
Slika pove vse. Razlika na naših cestah, ki je plod velike preventivne akcije, je več kot očitna.

"Posnetek PGD Doljni Logatec na levi strani je nastal na današnji dan pred enajstimi leti in je razlog za nastanek velike preventivne akcije Reševalni pas #RešiŽivljenje. Desni posnetek nam pošiljajo fantje iz Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade in je nastal danes zjutraj, ko je na primorski avtocesti prišlo do trčenja," so v torek ob 11. obletnici začetka akcije zapisali člani Zavoda Reševalni pas. Iz posnetkov je razvidno, da je enajst let opozarjanja obrodilo sadove.

"Preteklo je enajst izjemno napornih let, vsak dan znova in znova opozarjamo, prosimo, pozivamo in opominjamo in videti je ogromna razlika. Zavod Reševalni Pas ostaja na preži, trudili se bomo prestaviti tudi v višjo prestavo, zahvaljujemo se vsem, ki ste ponotranjili pravila pravilnega razvrščanja, vsem, ki ste nas v enajstih letih podprli, vsem s katerimi smo in še vedno sodelujemo, vsem ki nam pošiljate fotografije, video posnetke, vsem gasilcem, gasilkam, policistkam in policistom ter seveda vsem v nujni medicinski pomoči. Ta video je tudi vaše delo!" so zapisali. 

reševalni pas avp | Avtor: AVP AVP

Kdaj ustvariti reševalni pas?

Reševalni pas je treba ustvariti že, ko hitrost vožnje na avtocesti pade pod 60 kilometrov na uro in se do zaustavitve razvrstiti tako, da lahko po sredini pasu nemoteno pripelje vozilo na nujni vožnji. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čimbolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na desnem prometnem pasu, pa se morajo razvrstiti čimbolj desno, tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas. Tako ustvarimo dovolj široko pot za dostop intervencijskih vozil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Toma 10:40 19.junij 2024.

    Ne vidim čisto nobenega reševalnega pasu! Kvečjemi z biciklom bi šlo mimo ;-)

  • marko44 09:35 19.junij 2024.

    Skrajni čas je tudi za "akcijo" vožnje po voznem pasu in ne prehitvalnem. Sedaj že tudi počasi slovenceljni vozimo po prehitevalnem pasu 100 km/h in se čudimo, da nastajajo zastoji....poleg nedeljskih vinikov so na prehitevalnih pasovih prikoličarji, kamperji......za ta ke je avtobus ;)

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:34 19.junij 2024.

    Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so izkopali še zadnje metre servisnih cevi predorov Lokev in Beka. S tem je prebitih vseh deset predorskih cevi na trasi, izkopanih pa 37,4 kilometra predorov.Upajmo,da bodo naredili vlak do ...prikaži več kopra,ki bo prišel tja v eni uri,in pustimo avtomobile doma,ker na “avtocestah“ se samo še stoji