Avto > Na Štrom
1616 ogledov

V center Ljubljane še lažje z električnim avtomobilom

Polnilna postaja Gremo na elektriko Elektro Ljubljana
Vozniki električnih vozil lahko po novem računajo na nova polnilna mesta v Ljubljani in tudi ultra hitra polnilna mesta na gorenjski avtocesti.

Iskanje polnilnega mesta za električni avto je v centru Ljubljane po novem nekoliko bolj enostavno, saj so v garaži Šubičeva postavili 17 novih polnilnih mest v mreži Gremo na elektriko. V mreži je zdaj že 426 polnilnih mest. Nove polnilnice so uporabnikom na voljo v drugi kleti parkirne hiše Šubičeva na ljubljanskem Trgu republike. Družba Elektro Ljubljana jih je postavila v sodelovanju z družbo BSL, ki je lastnik in upravitelj garaže.

Električna polnilnica polnjenje Petrol Petrolova elektrika Avto Petrol povsem spreminja princip polnjenja na polnilnicah

Ob tem je zaživelo tudi novo, posodobljeno spletno mesto Gremo na elektriko, Vozniki električnih vozil na prenovljenem spletnem mestu najdejo vse informacije o polnjenju in uporabi sistema, ki ima že več kot 8000 uporabnikov. Preko spletnega mesta pa lahko dostopajo tudi do posodobljenega zemljevida polnilnic, kjer poiščejo polnilnico na lokaciji, kjer jo potrebujejo, in načrtujejo svojo pot in polnjenje avtomobila.

Ultrahitra polnilnica | Avtor: MOON MOON

Polestar 2 električni avto Avto Ob priklopu na postajo ni nujno, da se bo avto tudi polnil

Novosti na gorenjski AC

Če z e-vozilom potujete na severozahodni konec Slovenije, pa se lahko s storitvijo MOON charge priključite na ultrahitre polnilnice Ionity na avtocesti pri Radovljici. Mreža ultrahitrih polnilnic Ionity po Sloveniji se tudi s pomočjo znamke MOON širi. Dosedanjim lokacijam pri Ilirski Bistrici, Mariboru, Kopru in Smedniku sta se konec lanskega leta pridružili še obe počivališči (tako v smeri proti Ljubljani kot proti Jesenicam) na gorenjski avtocesti pri Radovljici.

MOON električna polnilnica Planica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Novi podatki Avto Slovenije ni na nemško-francoskem vlaku

Na vsaki strani avtoceste sta postavljeni po dve polnilnici (vsaka ima en 350-kilovatni priključek). Uporabniki storitve MOON charge lahko svoje kartice in aplikacije uporabljajo na več kot tristo polnilnicah v Sloveniji in preko 1700 polnilnicah Ionity po Evropi. Podjetje Porsche Slovenija upravlja svojo mrežo hitrih (DC) in klasičnih (AC) polnilnic MOON charge, v kateri je zdaj že več kot sto polnilnih mest po vsej Sloveniji.

Električna polnilnica Avto Domače električne polnilnice bodo obvezne

V Porsche Slovenija so izdali še, da pričakujejo, da se bo tudi z njihovo pomočjo mreža polnilnih postaj Ionity v Sloveniji še širila, predvsem na področju ljubljanskega avtocestnega obroča.

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:30 11.januar 2022.

    Cena električne energije je poskočila za 300 odstotkov , kaj še bo Ko bo vse na elektriko. Vprašam tiste ki tako navijajo za elektriko. Taisti ne pustijo postaviti vetrnic.