Avto > Na Štrom
1694 ogledov

Če bi namesto bencina ali dizla vozili električnega ...

BMW aplikacija
1/3
BMW
Posodobljena aplikacija lastnikom BMW na klasičen pogon zdaj v živo primerja, kaj bi bilo, če bi vozili električnega.

Aplikaciji My BMW App in MINI App se običajno posodobita petkrat na leto. Zadnja posodobitev je bila v primeru BMW aplikacije še posebej zanimiva, saj je prinesla uporabno novost za vse, ki kolebajo in z zadržkom pogledujejo proti novi generaciji pogona. 

Nova funkcija Analiza električnih vozil omogoča strankam, ki vozijo BMW z motorjem na notranje zgorevanje, da simulirajo, kako dobro bi se popolnoma električni BMW prilegal njihovemu osebnemu voznemu profilu.

Za izvedbo simulacije stranka v aplikaciji izbere električni model BMW kot alternativno vozilo. Ko je model z motorjem na notranje zgorevanje opravil vsaj 200 voženj in prevozil razdaljo 2.000 kilometrov, analiza  pokaže, koliko dnevnih voženj bi lahko na podlagi enega polnjenja opravili z enakovrednim električnim avtom. 

Glavni namen nove funkcije je zmanjševanje zaskrbljenosti glede dosega, ki je še vedno med poglavitnimi zadržki za prehod na električni avto. 

Za simulacijo aplikacija uporablja realne podatke o vožnji modela z motorjem na notranje zgorevanje, ki jih ustvari funkcija Moje vožnje (My Trips). Na podlagi te osebne baze podatkov lahko Analiza električnih vozil stranki zagotovi verodostojno podlago za odločitev, ali bi bil morda za njene navade in potrebe bolj primeren baterijski model, ali pa je bolje, da ostanejo na fosilnem gorivu.

BMW aplikacija | Avtor: BMW BMW

Funkcija bo v prihodnje še nadgrajena. Uporabnik bo lahko videl, koliko časa njegov avto stoji brez uporabe, na voljo pa bo tudi nadgrajen načrtovalec daljših poti z informacijami o električnih polnilnih postajah in potrebnem času za polnjenje. Za uporabo Analize električnih vozil mora imeti stranka model BMW z motorjem na notranje zgorevanje in operacijski sistem 7 ali novejši ter privoliti v uporabo podatkov o vožnji za namene analize.

"Električna vozila se že zdaj lahko popolnoma vključijo v vsakdan mnogih strank – le da večina tega še ni preizkusila," je prepričan Dirk Wiedmann, ki pri BMW skrbi za strateško prodajo in digitalizacijo. "Analiza električnih vozil v naši aplikaciji pomaga strankam, da sprejmejo premišljeno odločitev pri izbiri pogonskega sistema."

Ostale posodobitve aplikacij tako za lastnike znamk BMW kot MINI so namenjene med drugim lažjemu načrtovanju poti in v primeru baterijskih vozil enostavnejšemu iskanju polnilnih postaj po meri uporabnika ter digitalni denarnici za plačilo polnjenja pri izbranih ponudnikih tovrstnih storitev.

Obe aplikaciji imata še številne koristne lastnosti, od digitalnega ključa ali upravljanja z določenimi funkcijami vozila na daljavo do funkcije Remote 3D View za priklic slike neposredne okolice ali notranjosti vozila.

BMW aplikacija | Avtor: BMW BMW

Že nekaj časa tudi eSIM povezljivost

BMW od pomladi ponuja možnost povezljivosti prek eSIM s 5G tehnologijo, ki omogoča še boljšo izrabo določenih zmogljivosti infozabavnega sistema in wifi povezljivosti v avtu, na primer pri pretočnih storitvah.

Za zdaj je storitev, ki mesečno stane 10 evrov in v zameno ponuja neomejen prenos podatkov (100 GB visoke hitrosti), na voljo uporabnikom v Nemčiji in Franciji. Pri znamki obljubljajo skorajšnjo širitev na ostale evropske trge. Pri eSIM storitvi BMW sodeluje s podjetjem Ubigi, ki sodi med vodilne na področju eSIM povezljivosti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 18:21 05.september 2024.

    kako pametno je to vse imeti,pol pa bum in gotovo

Sorodne novice