Avto > Iz druge roke
4489 ogledov

Če pred vožnjo ne izpraznite mehurja, lahko umrete

Starejši voznik Profimedia
S polnim mehurjem so v primeru prometne nesreče posledice lahko hude, tudi smrtne.

Praznjenje mehurja pred vožnjo vam daje 'najboljšo možnost preživetja' v nesreči, opozarja priljubljeni TikToker MedExplained2you, ki se ukvarja s predstavitvijo zdravstvenih mitov. Tiktoker predlaga, da vam izlet na stranišče pred vožnjo lahko reši življenje.

"Če boste udeleženi v prometno nesrečo s polnim mehurjem, je večja verjetnost, da boste doživeli nekaj, kar se imenuje intraperitonealna ruptura mehurja," je dejal in dodal, da lahko to "privede do hitre smrti", če ste udeleženi v prometni nesreči.
Če vaš mehur ni poln, je manj verjetno, da bo "počil", je dodal. Punkcija ali razpoka polnega mehurja se imenuje intraperitonealna ruptura. Takšna ruptura mehurja lahko vaše druge notranje organe izpostavi urinu – zelo nevarna situacija. Ameriško urološko združenje je zapisalo, da so najpogostejši vzroki poškodbe mehurja: avtomobilske nesreče, padci z višin, ko težek predmet pade na spodnji del trebuha.

Poškodbo mehurja zaradi prometne nesreče lahko preprečite tako, da se pravilno pripnete z varnostnim pasom. Varnostni pas naj bo pripet čez medenico in ne čez trebuh. Študija iz bolnišnice Rhode Island iz leta 2012 pa je pokazala, da želja po uriniranju med vožnjo enako moteča in nevarna kot vožnja v pijanem stanju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 09:53 24.marec 2024.

    Par ur pred vožnjo tudi ne smete jesti, kajti če bo potrebna operacija s splošno anestezijo bo jebeno!

  • darefoks 07:56 24.marec 2024.

    strokovnjaki bla bla bla kvazi bedarije

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:37 24.marec 2024.

    Če imate dolgo vožnjo si vstavite kateter,cevko pa napeljite skozi zadnje okno,da vam ne bo voda silila v avto,to vam sporočajo strokovnjaki za zdravje,didl,didl,didl