Odpoklic izdelka: Krema za roke, ki povzroča alergijo

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Krema za roke in nohte vsebujeta kemikalijo, ki povzroča alergijo, zato jo je distributer umaknil s trga.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat je v okviru inšpekcijskega pregleda ugotovil, da krema za roke in nohte Nani vsebuje konzervans methylisothiazolinone.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Krema za roke in nohte (hand & nail cream ) NANI 
Pakiranje: 100ml
Serija: 2445A
Odgovorna oseba: Suarez, Cesano Maderno, Italija
Distributer: Veliki svet d.o.o., Partizanska cesta 11, 2000 Maribor

Kremo takoj prenehajte uporabljati

Zveza potrošnikov Slovenije svetuje, da izdelek takoj prenehate uporabljati. Kot so zapisali lahko kremo vrnete v trgovino, kjer boste upravičeni do kupnine.

Kemikalija, ki povzroča alergijo

Kemikalija Methylisothiazolinone sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljajo kot konzervans.

Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere. V kozmetičnih izdelkih, ki se izperejo pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,01% (100 ppm).

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.