Mlada Hrvatica: "Hvala za vse predsodke in ponižanja"

Foto: Instagram mlada Hrvatica
"Ne moreš ven, saj ti niti ličila ne pomagajo, "prijatelji" se te izogibajo, nočejo na kavo ali se družiti s teboj na javnem mestu, ker se jim gnusiš," je zapisala najstnica.
Oglej si celoten članek

"Iskreno, ne vem, kako začeti, vendar imam zadnje dni ogromno potrebo, da svojo zgodbo podelim z ljudmi," je na začetku zapisala mlada in pogumna Hrvatica Nicol Smoljan, ki je na svojem Instagram profilu objavila fotografije svojega z aknami prekritega obraza. "Mislim, da bi bilo treba o tem govoriti, ker ne gre toliko za fizični videz, čeprav bo večina opazila samo to, za kar jih ne obsojam. Tukaj gre za boj s samim seboj, to je boj zaradi katerega samozavest neusmiljeno pade, kjer so vsi močnejši od tebe...Ker si "ničvreden", "ker si grd" in "izgledaš kot pošast"  je zapisala dijakinja iz Pule, ki preko družbenih omrežij kljubuje popolnosti, ki jo le-ti vsiljujejo mladim. 

Vse se je začelo zadnje poletje. Akne so se jih najprej pojavile na čelu in se kmalu razširile na obraz, dobila jih je celo po prsnem košu in na ramenih. Vse to ji je povzročalo močne bolečine, zaradi katerih je zelo trpela. Sprva je mislila, da je kriva prehrana, zato je z jedilnika odstranila mleko, mastno hrano sladkor, vendar ni pomagalo. 

Odpravila se je k dermatologu, kjer so jih povedali, da je staknila bakterijo, zaradi katere je potrebovala antibiotik. Po terapiji je bilo nekoliko bolje, vendar akne še vedno niso izginile. "Ne moreš ven, saj ti niti ličila ne pomagajo, "prijatelji" se ti izogibajo, nočejo na kavo ali se družiti s teboj na javnem mestu, ker se jim gnusiš. Hvala za vse predsodke in ponižanja," je zapisala pogumna najstnica.

Nicol, ki je požela veliko podpore, je za hrvaške medije priznala, da se je izpostavila predvsem zaradi tistih, ki se soočajo s podobno težavo."Na žalost me ljudje z najbližjega kroga, tisti, od katerih bi to najbolj pričakovala, niso podprli. Ta boj me je naučil, da ljudje, ki sem jih imela za prijatelje, to niso. Pravzaprav sem ugotovila, da sem jim lahko samo hvaležna, ob njih sem se naučila, kaj pomeni biti pravi prijatelj. Bila bi vesela, če bi se čim več govorilo o tem. Pa ne o meni, na splošno. Da se ustaviš in vprašaš, zakaj je v današnji družbi fizični videz najpomembnejši. Stari, ni pomembno, če si neumen, pomembno je, da izgledaš dobro !!! 

Foto: Marina Kaić Akne jo zelo bolijo, zato se med spanjem ves čas obrača, da najde pravi položaj. Nicol pravi, da ji ni lahko, ko se ljudje obračajo in govorijo za njo."Vendar se mi zdi, da je treba o težavi govoriti, tudi če pomagam samo eni osebi, sem zadovoljna," je za 24Sata povedala pogumna deklica.

Boli jo, ko si umiva obraz in si preko obraza povleče majico ali pulover. Na kozmetične izdelke še pomisliti ne sme, ličila so zanjo prepovedana. "Moja dnevna rutina vključuje samo umivanje obraza s posebnim milom, sledi nanašanje gela na obraz, po priporočilu dermatologa. To je vse. Sprva me je bilo sram iti ven, med šolskim izletom v Zagreb so mi za mizo v nekem trenutku akne začele puščati gnoj in bilo me je strašansko sram. Na srečo imam prijatelje, ki me podpirajo, za kar sem jim zelo hvaležna. V življenju je veliko hujših stvari, " je pojasnila za svoja leta zelo zrela najstnica. Povedala je, da se ji je po objavi na Instagramu oglasilo veliko mladih, ki so jo prosili za nasvet. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:47 24. Januar 2020.

    Na kaj takega (popolnoma neumestnega) lahko pomisli samo nekdo, ki v glavi nima nič!! Res groza, kakšni plehki osebki so …

  • 13:27 21. Januar 2020.

    Uhan v nosu? Uhani v ušesih? Kaj če bi dekle odstranilo ta kič. Ne rečem, da je to vzrok, lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.