Drama na avtocesti in slovo 9-letnice

Foto: Istochphoto
Foto: Istochphoto
Komplikacije zaradi vodenih koz.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo hrvaški mediji je na poti iz Mostarja v Zagreb tragično preminula 9-letna deklica iz Bosne in Hercegovine. Zdravili so jo v bolnišnici v Mostarju; ko je prišlo do komplikacij, so se tamkajšnji zdravniki odločili, da jo napotijo v Zagreb.

V nedeljo okrog 12. ure so jo z reševalnim vozilom odpeljali proti hrvaški prestolnici, v vozilu sta bila poleg tudi starša deklice.

Na avtocesti med Splitom in Zadrom se je deklici stanje močno poslabšalo, piše portal 24 sata. Zdravstvena ekipa se je odločila, da zapusti avtocesto in deklico odpelje v bolnišnico v Zadar.

Ne glede na napore tamkajšnjih zdravnikov je deklica okrog 19. ure umrla. V reševalnem vozilu naj bi ji prenehala samostojno delovati srce in pljuča.

Primer so v zadarski bolnišnici potrdili; kot piše portal 24sata, se po smrti deklice šokirani zdravniki tamkajšnje bolnišnice sprašujejo, zakaj ekipa hitre zdravstvene pomoči ni že pred tem zapustila avtoceste in deklico odpeljala v bolnišnico v Splitu, zakaj so se v Mostarju odločili, da jo odpeljejo ravno v Zagreb in ne bližnji Split.

Uradni razlog smrti deklice so vodene koze, pljučnica in sepsa oziroma zastrupitev krvi.

Sredi pouka 9-letniku niso mogli več pomagati

Tragično Dojenček sedem ur sam v avtu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:44 15. Januar 2019.

    Če bi tole brali v Ameriki bi naredili tak vik in krik, da je joj. V Ameriki namreč vse po …

  • 13:03 15. Januar 2019.

    Zakaj so jo peljali v bolnišnico v drugi državi? Sicer pa, na žalost vsak človek ne preživi vsake bolezni.

  • 12:19 15. Januar 2019.

    Zelo žalostno. Se sprašujem, če ni obstajala možnost, da jo prepeljelo s helikopterjem? Vožnje iz Mostarja do Zagreba je več …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.