Jesenska ovsena kaša

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Jesen kliče po toplih zajtrkih.
Oglej si celoten članek

Sestavine

Za ovseno kašo

  • 90 g ovsenih kosmičev (drobno mletih)
  • 1 jabolko
  • 500 ml navadnega ali rastlinskega mleka
  • 3/4 žličk. mletega cimeta
  • 1/8 žličk. mešanice začimb pumpkin spice (poglej naš recept)
  • 30 g lanenih semen
  • 1 pest rozin
  • 1/2 žličk. vaniljevega ekstrakta

Za posip

  • 2 žlic. ovsenih kosmičev (celih)
  • 1/2 žličk. cimeta
  • 2 žličk. kokosovega olja
  • nekaj jabolčnih krhljev
  • javorjev sirup (po želji) - lahko nadomestimo z mandljevim ali arašidovim maslom

Navodila

  1. Jabolku odstranimo peške ter ga naribamo.
  2. V loncu zmešamo mleko, začimbe, ovsene kosmiče, naribano jabolko in rozine. Pustimo, da zelo počasi vre približno 5-8 minut. Pazimo, da se ne zažge ali pa da mleko ne prekipi. Dodamo še lanena semena in kuhamo še kako minuto ali dve. Lanena semena bodo zgostila kašo.
  3. Odstavimo in vmešamo še vaniljev ekstrakt.
  4. V ponvi segrejemo kokosovo olje. V posodici zmešamo ovsene kosmiče in cimet. Popečemo na olju, dokler ne nastanejo hrustljavi kosmiči, cimet pa postane aromatičen. Pazimo, da se nam mešanica ne zažge.
  5. Ovseno kašo preložimo v skledice. Posujemo s popečenimi ovsenimi kosmiči in okrasimo z jabolčnimi krhlji. Po želji prelijemo še z javorjevim sirupom, dodamo pa lahko tudi mandljevo, arašidovo, lešnikovo ali drugo maslo.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.