Zadar še vedno v ognju

Foto: Žurnal24 Gasilci se z ognjem borijo od petka zvečer.
V mestu Poličnik blizu Zadra je v večernih urah izbruhnilo več požarov. Gašenje je oteževal močan veter, gasilci pa sumijo, da so požari podtaknjeni.
Oglej si celoten članek

Gasilci, ki so se borili z ognjenimi zublji, so sporočili, da je požar izbruhnil na sedmih različnih mestih. Sprva je zagorelo na štirih mestih, trije požari pa so se razplamteli sto metrov od gasilcev. Slednji tako upravičeno sumijo, da so požari podtaknjeni. Požare je gasilo osemnajst gasilcev, ogenj pa se je zaradi močnega vetra hitro širil.

Ko so uspeli pogasiti požar v Poličniku, je zagorelo v Gornjem Zemuniku. Tudi ta požar so gasilci uspeli pogasiti.

Požar gasili z dvorišč
V bližini Zadra je tudi včeraj zvečer izbruhnilo več požarov, ki so se nevarno približali hišam. Hrvaški gasilci so se vso noč borili z ognjenimi zublji, ki so ogrožali mesto Poljica pri Zadru. Zaradi vetra je požar spremenil smer, vendar se je kmalu znova obrnil proti Poljici. Okoli tretje ure zjutraj so imeli gasilci požar, ki je bil le še okoli deset metrov od hiš, pod nadzorom.

Prebivalci v strahu, požari podtaknjeni
Po nekaterih podatkih naj bi bili požari podtaknjeni, saj jih je glede na trenutne razmere izbruhnilo preveč naenkrat. ''Vse nas je strah, saj noben ne pomni takšnega požara. Meščani sumijo, da so bili požari podtaknjeni, saj jih je v bližini mesta več izbruhnilo hkrati,'' je za 24sata.hr dejal eden izmed prebivalcev Poljice. Gasilcem so pri gašenju pomagali tudi prebivalci.

Gasilcem pomagajo tudi domačini. ©24sata

 
Gorelo tudi pri Omišu
Velik požar je bil tudi pri Lokvi Rogoznici v bližini Omiša. Zgorela je neka opuščena baraka, več stanovanjskih hiš je bilo ogroženih, vendar pa je okoli 60 gasilcev uspelo požar obvladati. Tudi tu razmere otežuje veter. Včeraj je sicer gorelo še v kar nekaj drugih krajih na Hrvaškem, vendar so vsi ti požari pod nadzorom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.