V Severni Koreji obsojen na 15 let težkega dela

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Sodba za ameriškega študenta v Severni Koreji. Iz hotela v Pongjangu je skušal ukrasti predmet s propagandnim sloganom.
Oglej si celoten članek

Severnokorejsko vrhovno sodišče je ameriškega študenta Otta Warmbierja obsodilo na 15 let težkega fizičnega dela zaradi zločina proti državi, je danes sporočila agencija Reuters.

21-letni študent iz Virginije je svoje dejanje priznal, s seboj je skušal odnesti predmet s propagandnim sloganom, kar je sodišče ocenilo kot zločin proti državi in mu naložilo 15 let težkega fizičnega dela.

Na tiskovni konferenci je navedel, da je "nameraval škodovati delovni etiki in motivaciji severnokorejskega naroda". Dodal je: "Navdušen sem zaradi humanega odnosa korejske vlade proti težkim zločincem, kakršen sem tudi jaz." Njegovo izjavo so predvajali na javni televiziji.

Ameriški študent je bil obsojen sredi naraščajočih napetosti na Korejskem polotoku, ki so se zaostrile po nedavnih jedrskih in raketnih poskusih v Severni Koreji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 14:32 17. Marec 2016.

    Naj bo za vzor vsem ostalim objstnežem, ki se ne znajo obnašati. Nisi doma, zato se moraš pokoriti lokalnim zakonom …

  • 09:54 17. Marec 2016.

    to je še hud zločin, glede na to zakaj jih je Boris Kidrič dal pobijat. Kroži pristen dokument po netu...

  • 19:02 16. Marec 2016.

    Quantanamo za američane v S.Koreji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.