Italija: Razveljaviti ERC

Foto: Žurnal24 Ivo Sanader AFP
Italijanski veleposlanik v Zagrebu je za hrvaške medije povedal, da je treba ekološko-ribolovno cono suspenzirati, dokler se ne najde rešitev, ki bi bila sestavljena v evropskem duhu.
Oglej si celoten članek

Italijanski veleposlanik v Zagrebu Allesandro Pignatti Morano di Custoza je za hrvaške medije povedal, da bi morali ekološko-ribolovno cono razveljaviti, dokler ne bo dosežen sporazum v duhu Evropske unije.

Po njegovem mnenju ERC ni bilateralno in ne štiristransko vprašanje ter da naj Evropska komisija prevzame pobudo pri iskanju rešitve in za čimprejšnji dogovor glede ERC.

Na vprašanje, ali verjame, da ima hrvaški premier Ivo Sanader rešitev, je dejal, da mogoče, vendar bi se moralo, preden se poišče kakršnakoli rešitev, suspenzirati ERC.

Povedal je tudi, da komisija išče vzporednice z Švedsko-Dansko rešitvijo in možnosti implementacije določenih elemenov te rešitve za tukajšnjo situacijo.

Nazadnje je še poudaril, da Italija ne želi ovirati Hrvaške na poti v EU in jo pri tem podpira, ker je to v interesu Hrvaške in vseh držav EU.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.