Znane tri polfinalistke

Foto: Žurnal24 Nemške rokometašice so zaplesale kolo ob uvrstitvi v polfinale.
Na ženskem evropskem prvenstvu v rokometu postaja vse bolj zanimivo. Tri ekipe so si že zagotovile vstop v polfinale, v skupini I pa bo za preostalo mesto potekal še ogorčen boj.
Oglej si celoten članek
 

Skupina I (Ohrid)

Romunija : Ukrajina 40:32
Madžarska : Norveška 20:34
Danska : Španija 26:23

Na ženskem rokometnem EP V Makedoniji so Norvežanke nesporno ujele izjemen ritem, tako značilen za Skandinavce, ki ga bodo težko izgubile. Njihova žrtev v drugem kolu je bila ekipa Madžarske, ki so jo Norvežanke "pomalicale" kar s 34:20. V norveških vratih je blestela Lunde Haraldsen s 24 obrambami. Zavoljo zmage nad Ukrajino s 40:32 je v boju za medaljo ostala Romunija. Ta je šele v zadnjem delu srečanja uspela streti ukrajinski odpor. Marina Vergeljuk je za Ukrajinke dosegla pet zadetkov. Za zmagovalke je Georgeta Lecusanu zadela kar desetkrat, Luminita Dinu pa je zbrala 17 obramb.

 

Skupina II (Skopje)

Rusija : Hrvaška 24:21
Švedska : Makedonija 24:23
Belorusija : Nemčija 28:28

Glavne romunske konkurentke, rokometašice Španije, so s 23:26 izgubile proti Danski. Do sredine drugega polčasa je bilo srečanje izenačeno, nato pa so si hčere vikingov izborile prednost petih golov. Zasluge za to imajo predvsem značilni danski protinapadi, Marta Manque, ki je dosegla kar deset zadetkov, pa tudi ni mogla storiti vsega sama. V skupini II so Hrvatice izgubile proti Rusiji in si zaprle vrata v polfinale, Rusija si je s to zmago že zagotovila boj za medalje, Švedinje pa so za zadetek premagale Makedonijo. S tem ko so osvojile točko proti Belorusiji, so si vstopnico med prve štiri priigrale tudi Nemke.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.