Zlata lisica bo

Foto: Žurnal24 Za mariborsko tekmo naslednji konec tedna se ni bati.
Filip Gartner, snežni kontrolor FIS, je razblinil še zadnje dvome glede legendarne tekme na Mariborskem Pohorju: 10. in 11. januarja bo 45. tekmovanje za zlato lisico vsekakor potekalo.
Oglej si celoten članek
 
 

Nevarnost zdaj preti le še od zgoraj, če se temperatura dvigne z -12 na -4 stopinje Celzija, na kar pa ni mogoče vplivati.

Gorazd Bedrač

 
Filip Gartner, snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (FIS), je prižgal zeleno luč za 45. Zlato lisico, tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučark, bo 10. in 11. januarja na Mariborskem Pohorju. "Na tekmovališču je dovolj snega za regularno izvedbo in enakovredne pogoje za vse tekmovalke," je delal Gartner. Petinštirideseta Zlata lisica, tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučark, bo letos spet na matičnem prizorišču - Mariborskem Pohorju. Potem ko se je tekmovanje lani zaradi pomanjkanja snega preselilo v Kranjsko Goro, prireditelji težav s snežno odejo tokrat niso imeli. Filip Gartner se je sicer v ciljnem prostoru pred podajo uradne ocene nekoliko pošalil in dejal: "Včasih je bila tukaj trava, zdaj pa je vse belo."

Po uvodnih besedah organizatorjev je sledila še njegova ocena: "Z vodjo tekmovanja sva šla po progi in rečem lahko, da je snega povsem dovolj. Sicer še ni vse na pravem mestu, to bo potrebno še postoriti, drugače pa je odeje dovolj po vsej trasi. Mesta, kjer bi bilo manj kot 40 centimetrov, so redka, tako da je kontrola z moje strani pozitivna. Prižigam zeleno luč tekmovanju, s količino snega proga zadostuje zahtevam FIS in omogoča načelo enakosti pri izvedbi tekmovanja." "V ponedeljek ali torek bomo progo za rekreativce zaprli in jo od takrat pripravljali za tekmo. Nevarnost zdaj preti le še od zgoraj, če se temperatura dvigne z -12 na -4 stopinje Celzija, na kar pa ni mogoče vplivati. Kot pa kaže trenutno, se nam za progo ne gre bati," je bil z oceno zadovoljen vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.