Žemlja obstal pred vrati

Foto: Žurnal24 sport_zemlja_ljubljana_rovan
Slovenskemu teniškemu igralcu Gregi Žemlji ni uspelo prebroditi tretjega kola kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Od njega je bil z 2:1 boljši Izraelec Dudi Sela.
Oglej si celoten članek
 

Melbourne (ATP), kvalifikacije

D. Sela (IZR, 3) : G. Žemlja (SLO) 6:0, 2:6, 8:6

Kot zadnjo stopničko pred glavnim turnirjem bi moral slovenski teniški igralec Grega Žemlja preskočiti še tretjega nosilca kvalifikacij, 23-letnega Izraelca Dudija Selo, ki je že dvakrat sodeloval na tem avstralskem turnirju in zaseda 106. mesto na lestvici ATP. Sela je dobil prvi niz s 6:0, vendar mu je Žemlja s 6:2 vrnil v drugem. V odločilnih izmenjavanjih žogice tretjega niza, ki so trajala kar 72 minut, pa je Izraelec slavil z 8:6 in se tako uvrstil na glavni turnir. Eden odločilnih dejavnikov v dokaj izenačeni statistiki tekmecev je bil boljši drugi servis Sele. Žemlja je sicer v drugem kolu kvalifikacij opravil z Avstralcem Johnom Millmanom, od ostalih Slovencev pa so pred njim izpadli že vsi: Maša Zec-Peškirič, Blaž Kavčič, Luka Gregorc in Andreja Klepač.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.