Zaplenili rekordno število steroidov

Foto: Žurnal24 Doping v športu dobiva nove razsežnosti.
Ameriški oddelek za boj proti drogam DEA je v skoraj dveletni mednarodni preiskavi zaplenil 11,4 milijona doz steroidov in 270 kilogramov sestavin za izdelavo prepovedanih substanc, ki izvirajo iz Kitajske.
Oglej si celoten članek

V največji aferi do sedaj so aretirali več kot 120 ljudi, zaprli pa so 56 laboratorijev za izdelavo dopinških sredstev, anaboličnih steroidov in rastnih hormonov.

Predstavniki DEA so izjavili, da je v mednarodni preiskavi sodelovalo devet držav, med katerimi je bila tudi Kitajska, ki bo prihodnje leto gostila poletne olimpijske igre. Pri preprečevanju širjenja nedovoljenih sredstev so sodelovale še Mehika, Kanada, Avstralija, Belgija, Danska, Nemčija, Švedska in Tajska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.