"Z drugimi smučmi druga kariera"

Foto: Žurnal24
Končana je slalomska tekma za moške na Sljemenu. Zmagal je Italijan Giuliano Razzoli, Mitja Valečič je dosegel svojo najboljšo letošnjo uvrstitev, 4. mesto. Do točk sta prišla še Skube in Vajdič.
Oglej si celoten članek

Italijan Giuliano Razzoli je zmagovalec slalomske tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v Zagrebu. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Manfred Mölgg z zaostankom 23 stotink, tretji je bil Francoz Julien Lizeroux (+ 0,49). Tik za stopničkami je bil na četrtem mestu najboljši Slovenec Mitja Valenčič (+ 0,75).

Moja druga kariera se je začela, ko sem zamenjal smuči. Bolje sem se znašel na Elanovih. Že lani je bilo bolje, letos pa sem naredil še korak naprej.
Mitja Valenčič
V finalu sta nastopila še Matic Skube, ki je končal na 23. mestu (+ 2,95), in Bernard Vajdič, ki pa je bil po veliki napaki na drugi progi 28. (+ 14,29). Mitja Dragšič, četrti slovenski predstavnik na tej tekmi, je ostal brez druge vožnje s 34. dosežkom prve vožnje.

Na tretjem slalomu sezone je prvo progo s 67 vratci postavil slovenski trener Vincencij Jovan, kar je večina Slovencev dobro izkoristila, najbolj Valenčič, ki je bil pred finalom na sedmem mestu, manj kot sekundo za drugouvrščenim Razzolijem, ki je na koncu čestitke za svojo prvo zmago v pokalu v karieri dobil tudi od svojega vzornika Alberta Tombe.

Foto: Žurnal24 V slovenskem taboru so bili nadvse veseli, saj sta Valenčič in Skube dosegla najboljša izida kariere. "Fenomenalno, dosegel sem najboljši slovenski izid na Sljemenu. Obenem še nikoli nisem bil tako blizu stopničk. Mogoče bo bolj grenak priokus prišel pozneje, sedaj sem vesel dosežka. Splačalo se je skoraj 32 let čakati na tak dosežek ... Moja druga kariera se je začela, ko sem zamenjal smuči. Bolje sem se znašel na Elanovih. Že lani je bilo bolje, letos pa sem naredil še korak naprej. Tudi 'glava je na pravem mestu', zato rezultat mora priti. Danes veliko rezerve nisem imel, mogoče le v spodnjem delu prve vožnje, ko nisem čutil, da bi lahko pospeševal. Nisem si upal privoščiti bolj napadalne linije," je dejal Valenčič, pred tem edini slovenski dobitnik slalomskih točk v tej sezoni.

 

Sljeme, slalom, vrstni red:

1. Giuliano Razzoli (Ita) 1:50,00
2. Manfred Moelgg (Ita) +0,23
3. Julien Lizeroux (Fra) +0,49
4. Mitja Valenčič (Slo) +0,75
5. Reinfried Herbst (Avt) +0,84
6. Michael Janyk (Kan) +0,85
7. Mattias Hargin (Šve) +1,15
8. Mario Matt (Avs) +1,29
9. Felix Neureuther (Ger) +1,39
10. Steve Missillier (Kan) +1,60
...
23. Matic Skube (Slo) +2,95
28. Bernard Vajdič (Slo) +14,29

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.